Wilson Gomes

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
 
Wilson Gomes
Leeftijd 26 jaar
Datum 2 januari 2010
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Zware mishandeling, de dood ten gevolge
Straf 30 maanden

De 26-jarige Wilson Gomes is in de nieuwjaarsnacht van 2010 rond 02:30 uur op zoek naar een leuk feest waar hij het nieuwe jaar kan vieren. Op de Coolsingel spreekt hij een man aan met de vraag of hij misschien weet waar er nog leuke feesten zijn. Hierop wordt Wilson in elkaar geslagen. Hij overlijdt op 2 januari in het ziekenhuis.

Wilson was net aangenomen bij de Koninklijke Marechaussee.


Verdachte

Op het moment van de vechtpartij lopen twee agenten langs. Zij rekenen de 29-jarige verdachte direct in en laten een ambulance komen voor Wilson.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 29 juni 2010

De verdachte heeft naar aanleiding van een futiele woordenwisseling met het slachtoffer, ervoor gekozen deze te beslechten door het slachtoffer plots een krachtige vuistslag in het gezicht te geven. Vervolgens is het slachtoffer steil achterover gevallen, met het hoofd op de straat terechtgekomen en heeft daardoor zeer ernstig letsel aan het hoofd opgelopen. De volgende dag is het slachtoffer aan zijn verwondingen komen te overlijden.

Het overlijden van het slachtoffer heeft groot leed en verdriet teweeggebracht bij de nabestaanden. Het leven van deze nabestaanden is voorgoed veranderd. En hoewel dit niet de bedoeling van de verdachte is geweest, is het overlijden van het slachtoffer en alle verdriet van nabestaanden het resultaat van zijn handelen en kan hem dit worden toegerekend.

Op een dergelijk feit kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf van aanzienlijke duur.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 30 (dertig) maanden.Links

Teruggeplaatst van "/Wilson_Gomes"