William Liefting

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   William Liefting 
Leeftijd  57 jaar  
Datum  3 februari 2009 
Moordplaats  Oudorp 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  10 jaar & TBS 


William Liefting

Op 3 februari 2009 gaat de 32-jarige kennis langs bij de 57-jarige William Liefting om hulp te vragen bij zijn belastingformulieren. William zocht toenadering tot zijn vriend. Hierop stond de man op, pakte een mes en stak William 34 keer in zijn borststreek. Hierna snijdt hij William de keel door.Dader

De 32-jarige man heeft al ruim 2 jaar een relatie met William, maar ontkent dit. Hij wordt aangehouden.Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 12 november 2009

Verdachte heeft in het huis van het slachtoffer, naar aanleiding van een - in de relatie tussen dader en slachtoffer niet geheel ongebruikelijke - seksuele toenadering, voorgenomen om William met een mes te gaan steken. Daartoe haalde hij doelbewust uit de gang een mes uit een emmer om vervolgens het slachtoffer 34 maal met kracht in het lichaam te steken. Ook heeft de verdachte de keel van het slachtoffer doorgesneden.

Op basis van een rapportage komt de rechtbank tot het oordeel dat verdachte ten tijde van het plegen van de moord leed aan een ziekelijke stoornis. In welke mate deze stoornis van invloed is geweest op het gepleegde delict kan de rechtbank evenwel niet vaststellen, nu verdachte niet zijn volledige medewerking heeft gegeven aan het psychiatrisch observatieonderzoek.

De rechtbank veroordeelt verdachte wegens dit feit tot een gevangenisstraf voor de duur van TIEN (10) JAREN en gelast dat verdachte ter beschikking zal worden gesteld, met bevel tot verpleging van overheidswege.
Teruggeplaatst van "/William_Liefting"