Wilco van Overdam

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Onderzoek plaats delict
Naam slachtoffer   Wilco van Overdam 
Leeftijd  26 jaar  
Datum  26 maart 2007 
Moordplaats  Vlijmen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  9 jaar & TBS 


Inhoud

Wilco van Overdam

De 24-jarige Angelique P. verleidt op 26 maart 2007 haar partner Wilco van Overdam tot het hebben van seks. Zij boeit hem aan het bed, pakt het dekentje van hun 3-jarige zoontje en wurgt de 26-jarige Wilco met het dekentje.


Verdachte

Angelique blijkt in de weken voor de moord op Wilco diverse keren op internet naar moord te hebben gezocht. Zo zocht zij op o.a.: 'Verstikking', 'vingerafdrukken op stof', en 'versmoren'. Later verklaarde zij: "Ik wilde dat hij zich net zo machteloos en bang voelde als ik."


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 28 augustus 2008

Verdachte heeft een moord gepleegd. Zij heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan een van de zwaarste misdrijven die in het Wetboek van Strafrecht voorkomen. Zij heeft een jonge man in de bloei van zijn leven, het leven ontnomen. Zij heeft daar mee niet alleen het slachtoffer getroffen, maar ook zijn directe omgeving. Zij heeft zijn zoon, zijn ouders en zijn tweelingbroer onherstelbaar leed aan gedaan. De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat zij heeft gehandeld volgens een vooropgezet plan. Zij heeft bij de beëindiging van het leven van het slachtoffer en de voorbereiding daarvan volstrekt niet bekommerd om de gevolgen voor het slachtoffer en zijn naasten. Zij had alleen oog voor haar eigen problemen en het vermeende onrecht dat haar zou zijn aangedaan. Bij de strafoplegging weegt de rechtbank behalve de gevolgen voor de nabestaanden ook mee dat de moord op het slachtoffer grote onrust en gevoelens van onveiligheid heeft veroorzaakt in de gemeenschap in het algemeen en de directe omgeving van verdachte en het slachtoffer in het bijzonder.


De rechtbank legt op de volgende straf en maatregel:

  • Gevangenisstraf voor de duur van 9 jaar met aftrek overeenkomstig artikel 27 Wetboek van Strafrecht.
  • Terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging.
Beeldmateriaal

Omroep Brabant, 27 augustus 2008
Teruggeplaatst van "/Wilco_van_Overdam"