weebly reliable statistics
Vladimir Eduardo Juaquin - Moordzaken
Vladimir Eduardo Juaquin

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Vladimir Eduardo Juaquin
Leeftijd 33 jaar
Datum 19 februari 2005
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar
ECLI ECLI:NL:GHAMS:2007:BA7440

In de nacht van 18 op 19 februari 2005, ontstaat er in café De Venser te Amsterdam een ruzie na een potje biljarten. De ruzie wordt buiten uitgesproken, waarop de partijen weer naar binnen gaan. Echter enige tijd later laait de ruzie weer op, en meerdere mannen gaan naar buiten om de ruzie uit te vechten. Een van de mannen, Rudy S., pakt een pistool en schiet twee mensen neer. Een van hen is de 33-jarige Antilliaan Vladimir Eduardo Juaquin. Hij overlijdt ter plaatse. De andere geraakte man, dan 31 jaar, loopt zware verwondingen op, maar overleefd.


Verdachte

Rudy verklaard dat hij zag hoe de 31-jarige man een pistool pakte en op hem heeft gericht. Diverse getuigen, waaronder de 31-jarige neergeschoten man, spreken dit echter tegen.


Uitspraak

Gerechtshof Amsterdam, 23 mei 2007

Verdachte heeft met een vuurwapen meerdere keren op [slachtoffer 2] geschoten, waardoor deze [slachtoffer 2] gewond is geraakt. Voorts heeft verdachte met een vuurwapen van korte afstand op [slachtoffer 1] geschoten, die als gevolg van deze verwondingen is overleden. Door aldus te handelen heeft verdachte een medemens van het leven beroofd en getracht een ander eveneens van het leven te beroven. Het is slechts aan het toeval te danken dat [slachtoffer 2] niet ook tengevolge van verdachtes handelen is overleden. Verdachte heeft op brute wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers en de nabestaanden van het slachtoffer [slachtoffer 1] onherstelbaar leed toegebracht.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 15 (vijftien) jaren.