weebly reliable statistics
Victor 't Hooft - Moordzaken
Victor 't Hooft

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
VictortHooft.jpg
 
Victor 't Hooft
Leeftijd 47 jaar
Datum 7 november 2007
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar
ECLI ECLI:NL:RBROT:2014:5061

Op 7 november 2007 rijdt Victor 't Hooft zijn oprit op van zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg te 's Gravenhage. Plotseling springen er twee gemaskerde mannen uit de bosjes en schieten op Victor. De 47-jarige Victor overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn vrouw Emmy weet te vluchten naar een nabijgelegen ambulancepost.Verdachte

Er worden verdachten aangehouden, waaronder de dan 39-jarige Remond P. Deze wordt echter vrijgesproken. Het OM gaat in hoger beroep.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 15 april 2011

De verdachte heeft op 7 november 2007 opzettelijk een man om het leven gebracht. De verdachte is met twee vuurwapens naar de woning van het slachtoffer gegaan. Daar heeft hij het slachtoffer onverhoeds aangevallen en beschoten en toen het slachtoffer vervolgens in de woning eenmaal op de grond lag, heeft de verdachte, terwijl hij over het slachtoffer stond heengebogen, meerdere schoten op het slachtoffer afgevuurd, waardoor het slachtoffer is overleden. De verdachte heeft zich daarmee schuldig gemaakt aan moord. De verdachte heeft zich voorts schuldig gemaakt aan opzetheling van een motor. Tevens heeft de verdachte onbevoegd vuurwapens en munitie voorhanden gehad. De verdachte is al meermalen onherroepelijk veroordeeld voor het plegen van misdrijven, waaronder in 1998 voor een gijzeling en mishandeling, in 2002 voor mishandeling en bedreiging en in 2003 voor mishandeling.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 (vijftien) jaren.