Ullrich de Pool

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Onderzoek plaats delict
Naam slachtoffer   Ullrich de Pool 
Leeftijd  47 jaar  
Datum  13 februari 2007 
Moordplaats  Hoofddorp 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  17 jaar & 15 jaar 


Ullrich de Pool

Op dinsdag 13 februari 2007 wordt op de parkeerplaats bij de wegrestaurants over de A4 de 47-jarige Ullrich de Pool doodgeschoten. Ullrich was afkomstig uit Curaçao.


Verdachten

Er worden drie mensen aangehouden. Zij zijn de dan 59-jarige Siegfried S., de 46-jarige Ulrich G. en de 25-jarige Patricia van E.. Patricia wordt later vrijgesproken.


Uitspraak

Rechtbank Zutphen, 10 april 2009

Verdachte (Siegfried S.) heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan de moord op Ullrich de Pool. Hiertoe is hij op 13 februari 2007, nadat hij tevoren bivakmutsen had aangeschaft, samen met anderen die hij daartoe tevoren had opgehaald in een bestelbus naar de parkeerplaats van het aan de oostzijde van de A4 in de gemeente Haarlemmermeer gelegen brugrestaurant gereden. Nadat zij gedurende een periode van ruim vijf uren in die bus hadden gewacht en verdachte die bus uiteindelijk in de nabijheid van de auto van het latere slachtoffer had geparkeerd, zijn twee mededaders, toen het slachtoffer [slachtoffer] alleen in de richting van zijn auto liep, vanuit de zijkant van de bus via een schuifdeur, voorzien van bivakmutsen en ten minste één vuurwapen naar buiten naar die Ullrich de Pool gelopen. Na een korte worsteling is die Ullrich de Pool door een van die medeverdachten met een opzetschot in het hoofd geschoten, tengevolge waarvan hij terstond is overleden. Direct hierna zijn verdachte en zijn mededaders met de door verdachte bestuurde bus weggereden.


De rechtbank veroordeelt verdachte wegens deze feiten tot een gevangenisstraf voor de duur van ZEVENTIEN (17) JAREN.

Ulrich G. krijgt 15 jaar.


Teruggeplaatst van "/Ullrich_de_Pool"