weebly reliable statistics
Tony Teunissen - Moordzaken.com
Tony Teunissen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
TonyTeunissen.jpg
 
Tony Teunissen
Leeftijd 56 jaar
Datum 13 november 2010
Moordplaats Gaanderen
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Vanaf zondag 13 november 2010 is de 56-jarige Tony Teunissen vermist. Op 1 december wordt hij officieel als vermist opgegeven, maar de politie vindt Tony niet. Tot op 4 januari 2011 het lichaam van een man wordt gevonden in de Bergsche Maas bij het Gelderse Nederhemert-Zuid. Al snel wordt duidelijk dat het gaat om Tony. Het is zeer waarschijnlijk dat zijn lichaam al vlak na de verdwijning in het water is gekomen. De politie stelt vast dat Tony door een misdrijf om het leven is gekomen.


Verdachten

Er worden meerdere verdachten aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 28 februari 2012

Verdachte heeft het slachtoffer [slachtoffer] op 13 november 2010 met bruut geweld om het leven gebracht. Hij heeft [slachtoffer] eerst met een ijzeren staaf op het hoofd geslagen, is daarna op zijn keel gaan staan en heeft vervolgens een zak om zijn hoofd gebonden. Deze handelingen hebben enige tijd in beslag genomen voordat het slachtoffer daadwerkelijk het leven liet. Dit maakt de daad des te gruwelijker.

Nadat verdachte en zijn mededader het lichaam van [slachtoffer] in een auto hadden geladen, hebben zij zich van het stoffelijk overschot ontdaan door dit – ongeveer 80 kilometer verderop – in de Maas te dumpen om aldus de sporen van het misdrijf te verdoezelen. Bijna twee maanden later is het stoffelijk overschot van het slachtoffer bij toeval gevonden.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een zeer ernstig delict. Hij heeft van het slachtoffer zijn meest waardevolle bezit – zijn leven – ontnomen. Door zijn ontkenning heeft hij geen inzicht in het waarom van zijn daad willen geven. Verder heeft hij door het tweede feit de nabestaanden van het slachtoffer lang in onzekerheid gehouden over de vraag wat er met hun dierbare, het slachtoffer is gebeurd. De rechtbank rekent ook dit verdachte zwaar aan. Verdachte had door te spreken aan de, naar de ervaring leert, bijna ondraaglijke onzekerheid van de nabestaanden een einde kunnen maken.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar.