Ton Boomgaard

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Ton
Naam slachtoffer   Ton Boomgaard 
Leeftijd  63 jaar  
Datum  27 februari 2009 
Moordplaats  ’s-Graveland 
Status  In onderzoek  


Ton Boomgaard

Samen met zijn vrouw paste de 63-jarige Ton Boomgaard op zijn twee jonge kleinkinderen toen drie mannen rond 19.15 uur voor de deur stonden. Zijn vrouw deed open en werd direct door de mannen bedreigd. De vrouw en kinderen werden in een kast opgesloten. Ton Boomgaard hoorde dit en raakte verstrekt in een worsteling met de daders. Daarop is geschoten waarna Ton aan zijn verwondingen is overleden. De daders zijn met sieraden gevlucht, vermoedelijk in een Volkswagen Touareg, die later brandend is teruggevonden in Soest.

Ton Boomgaard was een bekende ondernemer. Het grootste deel van zijn leven stond in het teken van zijn zaak en in de loop der jaren heeft hij een heel imperium opgebouwd. Hij zat onder meer in de wegenbouw en in de asbestverwijdering. De laatste jaren nam hij steeds meer afstand van zijn werk om zich op zijn familie te richten.


Verdachte

Op 5 oktober 2009 werd een 47-jarige Almeerder ingerekend die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 63-jarige Boomgaard.

De politie heeft dinsdagochtend 20 oktober 2009 in de rechtbank van Haarlem een tweede verdachte aangehouden voor de moord op de 's-Gravelandse ondernemer Ton Boomgaard. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Almere.

Teruggeplaatst van "/Ton_Boomgaard"