weebly reliable statistics
Theo Wikkers - Moordzaken
Theo Wikkers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Theo Wikkers
Leeftijd 70 jaar
Datum 13 april 2006
Moordplaats Gennep
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Diefstal met geweld, de dood ten gevolge
Straf 15 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2012:BY2312

Op donderdagavond 13 april 2006 worden Theo Wikkers en zijn broer overvallen in hun woning aan de Groene Kruisstraat te Gennep door drie gemaskerde mannen. De mannen eisen geld, en één van de overvallers slaat de 70-jarige Theo een paar keer hard op zijn hoofd met een pistool. Theo's broer ziet dat het bloed uit zijn broers hoofd stroomt, en dat de overvaller toch blijft doorslaan. Hij kan niet ingrijpen, de daders hebben hem met tape vastgebonden. Als de overvallers in totaal zo'n 140 euro hebben buit gemaakt maken zij zich uit de voeten. Theo is dan reeds overleden.


Verdachte

Na de overval worden twee van de drie daders aangehouden en veroordeeld. In januari 2010 houdt de politie een derde, Servische man aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Theo. Meer informatie hierover is niet bekend.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 6 november 2012

Het hof bevestigt het vonnis van de rechter in eerste aanleg, waarbij verdachte is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 15 jaren met aftrek voor het plegen van een gewapende roofoverval op twee bejaarde broers in 2006 in de gemeente Gennep, waarbij één van de slachtoffers is komen te overlijden. De verdachte is tezamen met twee mededaders de woning van de broers binnengedrongen en heeft een van de slachtoffers, in bijzijn van zijn broer, meermalen op het hoofd en in het gezicht geslagen met de kolf van een revolver, als direct gevolg waarvan deze is komen te overlijden. In hoger beroep heeft de verdediging een aantal omstandigheden naar voren gebracht die in strafmatigende zin van invloed zouden zijn op de duur van de door het hof op te leggen gevangenisstraf. Het hof oordeelt echter dat die omstandigheden niet tot verlaging van de op te leggen straf dienen te leiden. Het hof vindt dat de eerste rechter reeds genoegzaam rekening heeft gehouden met de concrete feiten en omstandigheden van het geval. Nu verdachte degene is geweest die de dodelijke slagen heeft toegebracht, heeft hij een aanzienlijk hogere gevangenisstraf opgelegd gekregen dan zijn twee mededaders die waren veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de duur van 116 maanden respectievelijk 7 jaren ter zake van een gekwalificeerde diefstal met geweld de dood ten gevolge hebbende.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaren.