weebly reliable statistics
Teun de Corte - Moordzaken
Teun de Corte

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
TeundeCorte.jpg
 
Teun de Corte
Leeftijd 52 jaar
Datum 16 februari 2007
Moordplaats Tilburg
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBBRE:2007:BB8529

In de vroege ochtend van 16 februari 2007 wordt de 52-jarige kroegeigenaar Teun de Corte diverse malen met een fles op zijn hoofd geslagen in café Schwoell aan de Spoorlaan te Tilburg, waardoor hij komt te overlijden.


Verdachte

De 24-jarige dader kan al de volgende dag worden aangehouden. Hij verklaarde bij de politie dat hij seksueel werd benaderd door de homoseksuele Teun, en dat een derde persoon hem hardhandig van achter vastpakte om hem aan te randen. De politie vindt echter geen sporen die hierop duiden.


Uitspraak

Rechtbank Breda, 22 november 2007

De rechtbank concludeert uit de voorgaande technische bewijsmiddelen en het dossier dat de verklaring van verdachte op een groot aantal onderdelen niet kan kloppen.

De rechtbank heeft hiervoor vastgesteld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de doodslag op Teun de Corte in diens café. Wat er zich precies in het café heeft afgespeeld, is tot op de dag van vandaag niet helder geworden. Wel is duidelijk geworden dat het slachtoffer in de vroege morgen van 16 februari 2007 op een gruwelijke wijze van het leven is beroofd door verdachte. Ook heeft verdachte, na het plegen van dit feit, nog een geldkistje dat achter de bar stond meegenomen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 8 jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.