Tessa Klaver

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
 
Tessa Klaver
Leeftijd 19 jaar
Datum 24 april 2007
Moordplaats Groningen
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar

De 19-jarige Tessa Klaver en haar ex-vriend Marco D., wonen tijdelijk nog in hetzelfde huis, als de relatie net verbroken is. Tessa heeft Marco ruim de tijd gegeven nieuwe woonruimte te zoeken, en in de avonduren van 24 april 2007 vindt Tessa dat hij lang genoeg gehad heeft. Vanaf 1 mei 2007 heeft zij de kamer waarin Marco nu slaapt aan iemand anders verhuurd. Zij krijgen hier ruzie over, en Marco grijpt Tessa bij de keel. Zij komen ten val, Marco gaat bovenop Tessa zitten en wurgt haar.

Marco besluit zich om te kleden, het gas aan te zetten, en te gaan stappen met vrienden. In de tussentijd heeft hij meermalig naar Tessa gesmst, om zichzelf een alibi te verschaffen. Na het stappen belt Marco de politie.


Verdachte

Marco wordt aangehouden en legt een verklaring af. Hij zegt dat Tessa zo boos was en kwetsende opmerkingen maken, dat het licht bij hem uitging.


Uitspraak

Gerechtshof Leeuwarden, 30 september 2008

Verdachte heeft een einde gemaakt aan het leven van een jonge vrouw, die zich in de bloei van haar leven bevond en die een mooi toekomstperspectief had. Hij heeft haar het meest wezenlijke bezit, haar leven, ontnomen. Tevens heeft verdachte de nabestaanden van Tessa, onder wie in het bijzonder haar ouders en haar zusje, onbeschrijflijk veel leed berokkend.

Het opzettelijk benemen van het leven van een ander behoort tot de zwaarste categorie strafbare feiten die de wet kent. De rechtsorde is door het bewezen verklaarde feit ernstig geschokt. Vanzelfsprekend komt alleen een vrijheidsstraf van lange duur voor afdoening van dit feit in aanmerking. Daarbij hanteert het hof voor doodslag in beginsel als uitgangspunt een gevangenisstraf voor de duur van acht jaren. Het hof ziet zich thans voor de vraag gesteld of er in de onderhavige zaak feiten of omstandigheden zijn die oplegging van een lichtere of juist een zwaardere straf rechtvaardigen.


Het hof hanteert voor doodslag in beginsel als uitgangspunt een gevangenisstraf voor de duur van acht jaren.
Links

Teruggeplaatst van "/Tessa_Klaver"