Suzanne Martens

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Suzanne
Naam slachtoffer   Suzanne Martens 
Leeftijd  25 jaar  
Datum  2 november 2008 
Moordplaats  Groningen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  14 jaar 


Suzanne Martens

Op 2 november 2008 werd de licht gehandicapte, 25-jarige Suzanne Martens dood aangetroffen in de douche van haar woning aan de Goeman Borgesiuslaan in Groningen. Zij bleek met een scherp voorwerp maar liefst 19 keer gestoken te zijn. Een afgebroken mes ligt in de wasbak. Er worden diverse sporen aangetroffen. Onderzoek wijst uit dat Suzanne Martens nog bij kennis moet zijn geweest tijdens een groot gedeelte van de aanval.

Na sectie op het lichaam blijkt dat Suzanne is aangevallen met drie wapens: Een mes, een schaar en een schroevendraaier.Dader

Gevonden DNA in de woning blijkt van de 20-jarige, drugsverslaafde Dirk Z., de buurman van Suzanne. Hij blijft volhouden niets van de moord op Suzanne af te weten. Hij is geschokt dat er zoveel sporen van hem bij de woning zijn aangetroffen en geeft in eerste instantie aan dat zijn tweelingbroer wel eens iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

De politie onderzoekt deze theorie uitvoerig, maar sluit uit dat de broer van Dirk de dader zou kunnen zijn.Uitspraak

Rechtbank Groningen, 18 juni 2009

De rechtbank is van oordeel dat uit de wijze waarop het delict is gepleegd volgt dat verdachte niet slechts opzettelijk heeft gehandeld maar ook met voorbedachte raad en komt daardoor tot de conclusie dat de primair ten laste gelegde moord wettig en overtuigend bewezen kan worden.

Zonder concreet aanwijsbare reden heeft verdachte op brute en gruwelijke wijze een einde aan het leven van een weerloos slachtoffer gemaakt. Hij heeft haar vele malen met meerdere voorwerpen gesneden en gestoken. Uiteindelijk is zij met name door verbloeding als gevolg van een diepe snede in de hals komen te overlijden. Het slachtoffer moet hierbij en bij wat onmiddellijk daaraan voorafging doodsangsten hebben uitgestaan. De rechtbank rekent het verdachte daarnaast zwaar aan dat hij het slachtoffer in haar eigen woning - een plek waar zij zich bij uitstek veilig mocht voelen - om het leven heeft gebracht.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 (veertien) jaren.Teruggeplaatst van "/Suzanne_Martens"