weebly reliable statistics
Soukaina Hajali - Moordzaken.com
Soukaina Hajali

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
SoukainaHajali.jpg
 
Soukaina Hajali
Leeftijd 8 jaar
Datum 11 februari 2010
Moordplaats Baexem
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 20 jaar & TBS

Op donderdagavond 11 februari 2010 rond 23:00 uur meldt een 39-jarige man zich op het politiebureau met de mededeling dat er thuis 'iets ergs' gaande was. De man was gewond.

Agenten gingen een kijkje nemen op het adres van de man aan de Genroyhof te Baexem. Daar vonden ze de zwaargewonde 10-jarige zoon van de man. De dochter, de 8-jarige Soukaina Hajali werd dood in haar bed aangetroffen, zij is doodgestoken. De jongen is getuige geweest van de moord op zijn zusje.


Verdachte

De man wordt aangehouden. Hij heeft zijn dochter vermoord omdat zijn vrouw van hem wilde scheiden, dit blijkt uit een brief die agenten vonden in de kamer van de kinderen:

“Ik kan de kinderen niet dae schande laten leven en ik vertrouw het niet met die meneer *naam*. In 2 weken ben je weg bij je gezin hoe kan ik dit nog vertrouwen of hopen op een goede aflopende scheiding. Sorry maar hiervoor laat ik je ’t zelfde voelen als wat ik voel en pijn en een gemis voor de rest van je leven. Als jij mij het recht opneemt om een volwaardige vader te zijn dan vind ik dat jij ook niet ’t recht hebt om een volwaardige moeder van dit gezin te zijn nou kun je je ouders helemaal nooit meer in de ogen kijken je houdt mij niet voor de gek eens een hoer altijd een hoer en toch heb ik atijd van je gehouden“Uitspraak

Rechtbank Roermond, 19 november 2010

Ten laste van verdachte zijn bewezen verklaard de moord op zijn achtjarig dochtertje Soukaina Hajali en de poging tot moord op zijn tienjarig zoontje. Uit het onderzoek ter terechtzitting is gebleken dat beide kinderen het slachtoffer zijn geworden van de rancune van hun vader jegens hun moeder. Gebleken is dat de kinderen geen enkel aandeel hebben gehad in het feit dat hun ouders uit elkaar zijn gegroeid en in de beslissing van hun moeder de relatie te beëindigen. Verdachte heeft zijn dochter om het leven gebracht door diverse malen met een mes in haar keel en hals te snijden. Uit de verklaring van verdachtes zoon, die voor een deel getuige is geweest van het doden van zijn zusje, en de verwondingen aan haar handjes blijkt dat Soukaina Hajali een korte doch heftige doodsstrijd heeft gevoerd. Door het om het leven brengen van Soukaina Hajali heeft verdachte haar het meest fundamentele recht ontnomen waarover een mens beschikt, te weten het recht op leven. Soukaina Hajali was zeer geliefd en zij had nog een heel leven voor zich. Daarnaast heeft verdachte zijn zoon met een mes zo verwond dat operatief ingrijpen noodzakelijk was om overlijden van deze zoon te voorkomen. Er is sprake van blijvend en zichtbaar letsel. Voor de zoon is het bewust meemaken van het doden van zijn zus en het in hulpeloze toestand achterlaten door zijn vader van hem en zijn zus, nadat vader hem en zijn zus met messen heeft gesneden, een zeer traumatische ervaring welke hij de rest van zijn leven met zich mee zal moeten dragen.

De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij zijn kinderen als het ware heeft opgeofferd om wraak te nemen op zijn [ ]echtgenote vanwege haar besluit om hem definitief te verlaten. Dit welbewuste handelen van verdachte weegt sterk door in de bepaling van de strafmaat.

De rechtbank weegt voorts mee de grote maatschappelijke beroering die door het plegen van deze feiten teweeg is gebracht.


De rechtbank veroordeelt verdachte voor het hiervoor bewezenverklaarde tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de tijd van twintig jaren en legt aan verdachte op de maatregel van terbeschikkingstelling.
Links