weebly reliable statistics
Souad Bouhouch - Moordzaken.com
Souad Bouhouch

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
SouadBouhouch.jpg
 
Souad Bouhouch
Leeftijd 43 jaar
Datum 27 juni 2011
Moordplaats Rijssen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar

Op maandag 27 juni 2011 is de 43-jarige Souad Bouhouch op bezoek bij haar ex-man in zijn woning aan de Ottering te Breda. De twee zijn al enkele jaren uit elkaar, maar bespreken regelmatig zaken over hun dan 15-jarige zoon. Zo ook die dag.

Om redenen die op dit moment niet bekend zijn, steekt de 47-jarige ex van Souad Bouhouch haar rond 17:45 uur neer. Hij belt hierna de hulpdiensten, die Souad naar het ziekenhuis brengen. Daar overlijdt zij nog diezelfde avond.


Verdachte

De man wordt ter plekke aangehouden. De zoon van de twee was tijdens de steekpartij niet thuis. Hij is opgevangen.


Uitspraak

Rechtbank Breda, 10 februari 2012

Verdachte heeft zijn ex-vrouw, in zijn woning om het leven gebracht met een mes. Verdachte en zijn ex-vrouw hadden op de bewuste dag een afspraak met elkaar. Zij zouden samen seks hebben, zoals dat vaker gebeurde. Na afloop van de seks zouden verdachte en zijn ex-vrouw ruzie met elkaar hebben gekregen. Verdachte is daarop boos geworden en heeft haar met één messteek in haar rug om het leven gebracht.

De rechtbank rekent het feit verdachte zwaar aan. Het door verdachte gepleegde strafbare feit heeft met name onder de dierbaren van [slachtoffer] grote beroering en een intens groot en onherstelbaar verdriet veroorzaakt. De handeling van verdachte te weten het steken met een mes in de rug terwijl [slachtoffer] op het bed op haar buik lag is, gelet op de totale weerloosheid van [slachtoffer], volstrekt niet te bevatten. Verdachte heeft hiervoor, behalve dan dat hij stelt dat hij de controle even kwijt was, geen enkele verklaring voor afgelegd. Door het handelen van verdachte heeft hij [slachtoffer], een vrouw die midden in het leven stond, het belangrijkste dat zij had, te weten haar leven, ontnomen. Voorts heeft hij haar daardoor de mogelijkheid ontnomen haar zoon verder te zien opgroeien en hem bij zijn volwassenwording tot hulp en steun te zijn. Hij heeft zijn zoon de zorg en liefde van zijn moeder ontnomen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar.