weebly reliable statistics
Sharda Ramanand - Moordzaken.com
Sharda Ramanand

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
ShardaRamanand.jpg
 
Sharda Ramanand
Leeftijd 37 jaar
Datum 21 maart 2011
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 16 jaar

Op maandag 21 maart 2011 wordt in de Stuwstraat te 's Gravenhage de 37-jarige Sharda Ramanand neergeschoten. Hulpdiensten zijn snel ter plaatse en brengen Sharda naar het ziekenhuis. Zij overlijdt echter nog diezelfde middag aan haar verwondingen.Verdachte

De schutter, een 35-jarige man uit Den Haag, wordt nabij de plaats delict aangehouden. Het motief ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 28 maart 2012

Verdachte heeft op 21 maart 2011 [X], de vrouw met wie hij jarenlang een relatie heeft gehad, opzettelijk en met voorbedachte raad om het leven gebracht. Verdachte heeft haar met een revolver in het hoofd geschoten. Daarbij is hij na het eerste schot van het slachtoffer weggelopen, maar heeft hij vervolgens doelbewust besloten zijn ingezette actie om [X] om het leven te brengen, af te maken en heeft hij haar nog tweemaal in het hoofd geschoten. Verdachte heeft nauwelijks inzicht gegeven in zijn beweegredenen. Verdachte heeft niet mee willen werken aan rapportages betreffende zijn persoonlijkheid en zijn psychische gesteldheid ten tijde van het plegen van het misdrijf en - in het verlengde daarvan - de vraag of het misdrijf hem kan worden toegerekend. De rechtbank acht verdachte dan ook, bij gebreke van rapportages die anders aangeven, volledig toerekeningsvatbaar. De rechtbank kan daarom niet anders dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur opleggen. Zij heeft mede gekeken naar de strafopleggingen in vergelijkbare zaken. Daarin plegen gevangenisstraffen van 12 á 13 jaar te worden opgelegd. In het nadeel van verdachte wordt meegewogen dat, zoals hiervoor aangegeven, de moord in de publieke ruimte plaatsvond. Tevens heeft de rechtbank de andere bewezen verklaarde feiten in de strafmaat meegenomen. De eis van de officier van justitie vindt de rechtbank, in vergelijking met in andere zaken opgelegde straffen, te hoog. Daarnaast acht de rechtbank, anders dan de officier van justitie, niet bewezen dat verdachte de moord al ruim van tevoren heeft gepland en voorbereid.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 jaren.