weebly reliable statistics
Sechaira Selassa - Moordzaken
Sechaira Selassa

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Sechaira Selassa
Leeftijd 32 jaar
Datum 12 juli 2009
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSGR:2011:BU7808

De 32-jarige dove Sechaira Selassa uit Den haag is zondagmorgen 12 juli 2009 dood gevonden in een woning aan het Rijswijkseplein in Den Haag. Sectie heeft uitgewezen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Agenten gingen na een anonieme melding naar het huis toe. Daar troffen zij het lichaam van de vrouw aan. De politie kan niet vertellen of het slachtoffer in haar eigen huis is gevonden. Ook zegt zij in het belang van het onderzoek niets over de exacte doodsoorzaak.


Verdachte

De politie heeft inmiddels twee mannen aangehouden in Zoetermeer. De 23-jarige man uit Den Haag en 24-jarige man uit Zoetermeer zouden mogelijk betrokken zijn bij de dood van de vrouw. Twintig rechercheurs zijn met de zaak bezig.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 21 april 2010

Verdachte heeft zich behalve aan de diefstal van een tas, schuldig gemaakt aan het opzettelijk van het leven beroven van een zeer kwetsbare 32-jarige vrouw. Deze vrouw leidde ondanks haar handicaps een zelfstandig leven en was in dat leven gelukkig, zoals blijkt uit de schriftelijke slachtofferverklaringen van haar nabestaanden. Verdachte heeft haar dit leven, het meest kostbare dat een mens kan bezitten, op brute wijze ontnomen door met zo veel kracht haar keel dicht te houden dat zij door verstikking om het leven is gekomen. Verdachte heeft zich dusdoende schuldig gemaakt aan een zeer ernstig misdrijf, dat veel verdriet heeft teweeggebracht bij de nabestaanden, die van haar hielden en trots op haar waren. Zij moeten door verdachtes toedoen met het gemis leven. Het behoeft geen betoog dat dit soort strafbare feiten doorgaans ook veel onrust en gevoelens van onveiligheid in de samenleving veroorzaken en de rechtsorde in hoge mate schokken.

Blijkens een uittreksel uit het justitieel documentatieregister van 15 juli 2009 werd verdachte reeds eerder in 2005 veroordeeld wegens een geweldsdelict.

Gedurende het onderzoek heeft verdachte volhard in zijn weigering om mee te werken aan de totstandkoming van rapporten van de reclassering, de psychiater en het Pieter Baan Centrum. Deze proceshouding heeft het onderzoek naar de geestvermogens en de toerekeningsvatbaarheid van verdachte belemmerd en tevens een onderzoek naar de mogelijkheid van een behandeling van verdachte gefrustreerd.

Het voorgaande in aanmerking genomen acht de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van twaalf jaren.