weebly reliable statistics
Savern Khen - Moordzaken
Savern Khen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Savern Khen
Leeftijd 32 jaar
Datum 17 januari 2005
Moordplaats Breda
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2006:AZ8029

Op maandag 17 januari 2005 krijgt de 32-jarige Savern Khen bezoek van haar neef in haar woning aan de Wilgenbroek te Breda. Om een onbekende reden steekt de dan 19-jarige neef zijn tante Savern dood. Zij overlijdt ter plaatse.

Lijkschouwing stelt vast dat Savern 71 keer gestoken is.

Savern laat 2 jonge kinderen achter.Verdachte

De man wordt aangehouden. Hij ontkent eerst, later zwijgt hij. Er wordt in zijn woning echter een brief, gericht aan zijn ouders, gevonden waarin hij zijn daad toegeeft. De man had de brief proberen te vernietigen maar slaagde hier niet in.Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 21 december 2006

Verdachte is in goed vertrouwen binnengelaten in het huis van zijn tante, het latere slachtoffer. Toen hij eenmaal binnen was heeft hij op een vreselijke manier zijn tante om het leven gebracht. Hij heeft haar 71 keer gestoken en haar in een plas van bloed achtergelaten. Vervolgens heeft verdachte het huis doorzocht.

Delicten als de onderhavige zijn zeer ernstig. Het slachtoffer is gedood in haar eigen huis, de plek waar een mens zich bij uitstek veilig voelt, door iemand die zij vertrouwde.

Het slachtoffer was getrouwd en moeder van twee kinderen. Een van de kinderen was thuis toen het delict plaatsvond. Voor de nabestaanden is het verlies van hun vrouw en moeder natuurlijk ongelofelijk moeilijk.

Een delict als het onderhavige is niet alleen een enorme schok voor de nabestaanden, maar de gehele maatschappij is ernstig geschokt, met name door de brute wijze waarop de vrouw om het leven is gebracht. Bovendien draagt het delict in zeer grote mate bij aan het algemene gevoelen van onveiligheid in de samenleving.

Het hof houdt in haar vonnis rekening met zowel de ernst van het feit als de persoon van verdachte. Verdachte heeft niet eerder een zo ernstig delict gepleegd. Verdachte heeft zich in het verleden echter wel schuldig gemaakt aan andersoortige geweldsdelicten.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 (tien) jaren.