Sandra Hendriks

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Sandra Hendriks 
Leeftijd  46 jaar  
Datum  13 augustus 2009 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  8 jaar 


Sandra Hendriks

Op zaterdag 15 augustus 2009, omstreeks 12.00 uur, is de politie, op verzoek van de familie van de 46-jarige Sandra Hendriks, de woning van Jan K. en Sandra met sleutels van de familie binnengetreden. In de slaapkamer werd het stoffelijk overschot aangetroffen van Sandra, zijnde de echtgenote van Jan K. Zij was slechts gekleed in een slip en lag half voorover op het voeteneind van het bed met de knieën op de grond. Zij had een bloedende wond aan haar hoofd. Van Jan was geen spoor.


Verdachte

Op zondag 16 augustus 2009 werd verdachte door een toevallige voorbijganger op de [adres] in zijn auto met een riem om zijn nek gezien. Deze voorbijganger heeft de politie geïnformeerd waarna verdachte door de politie is aangehouden. Verdachte verklaarde vrijwel direct tegen de politie dat er donderdagochtend 13 augustus 2009 iets in hem geknapt was en dat hij zijn vrouw had vermoord.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 2 maart 2010

Verdachte heeft verklaard dat hij na het gebeuren een eind aan zijn leven wilde maken, maar dat dit hem niet is gelukt. Verdachte is vervolgens nog anderhalve dag in de woning gebleven. Op geen enkel moment tijdens zijn verblijf in de woning heeft verdachte de politie of de familie van zijn echtgenote gewaarschuwd. Verdachte ging er vanuit dat Sandra toch wel zou worden gevonden. Naar het oordeel van de rechtbank is verdachte daarmee oneerbiedig en niet respectvol met het levenloze lichaam van zijn echtgenote omgegaan. De familie van het slachtoffer heeft bovendien anderhalve dag in onzekerheid geleefd over wat er met Sandra gebeurd zou kunnen zijn. Toen Sandra op zaterdag 15 augustus 2009 werd gevonden, bevond haar lichaam zich al in staat van ontbinding waardoor het niet mogelijk was haar op te baren. Hierdoor heeft verdachte haar familie de mogelijkheid ontnomen om waardig afscheid van haar te nemen.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 (acht) jaar.


Teruggeplaatst van "/Sandra_Hendriks"