Sandra Hazeleger

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
 
Sandra Hazeleger
Leeftijd 45 jaar
Datum 26 februari 2011
Moordplaats Soesterberg
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar

Op zaterdag 26 februari 2011 wordt de 45-jarige Sandra Hazeleger als vermist opgegeven. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden in de bossen bij Woudenberg. Zij is door verwurging om het leven gekomen.


Verdachte

Haar vriend, Bob H., wordt aangehouden. Hij en Sandra waren ruim 15 jaar samen en hadden vier kinderen.

Op 2 maart 2011 heeft verdachte bij de politie verklaard dat hij op zaterdagavond 26 februari 2011 zolang aan de riem heeft getrokken tot [slachtoffer] niet meer spartelde, hij weet niet hoe lang dat is geweest. Hij heeft de riem vastgehouden, ook nadat [slachtoffer] op de grond was gevallen. Verdachte verklaart: “En toen dacht ik…dat er…niets meer bewoog. Toen heb ik haar onder haar oksels(..).. en .. toen kreeg ik het idee dat ze weer ademde. Dus toen ben ik heel snel naar buiten gegaan en heb daar nog een keer dat touw aangetrokken (….).” Verdachte heeft voorts verklaard dat hij, toen hij dacht dat [slachtoffer] niet meer bewoog, haar de riem heeft afgedaan, waarvoor hij haar hoofd moest optillen, hij weet bijna zeker dat dit op het gras was.


Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 7 november 2011

Verdachte heeft op 26 februari 2011 zijn partner en moeder van zijn vier kinderen van het leven beroofd door haar te verstikken met een hondenriem. Om haar dood en zijn rol daarin te verhullen heeft verdachte vervolgens haar lichaam in hun auto gelegd, is naar Woudenberg gereden en heeft haar lichaam daar grotendeels ontkleed in het water gelegd en haar daarin achtergelaten. Vervolgens is hij weggereden, heeft de auto geparkeerd op een onverlicht terrein van Rijkswaterstaat te Maarsbergen en is te voet teruggekeerd naar de bungalow te Soesterberg. De volgende dag heeft verdachte aangifte gedaan van vermissing van zijn partner en heeft twee dagen lang, met de familie, naar haar gezocht. Voorts heeft hij geprobeerd sporen uit te wissen door eigendommen van [slachtoffer] weg te gooien en brand te stichten in de auto waarmee hij het lichaam van [slachtoffer] had vervoerd.

De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij niet meteen openheid van zaken heeft gegeven. Verdachte heeft, gezien zijn verklaring dat hij “anders zijn kinderen nooit meer zou zien”, alleen aan zijn eigen belang gedacht. Hij heeft geprobeerd sporen uit te wissen en de nabestaanden in de waan gelaten dat hij niets met de verdwijning van slachtoffer te maken had. De kinderen, moeder, broer, zus en andere nabestaanden van slachtoffer, hebben twee dagen in grote onzekerheid verkeerd over het lot van [slachtoffer] voordat zij werden geconfronteerd met de harde en dramatische werkelijkheid.

Deze moord heeft de samenleving ernstig geschokt en heeft voor de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed en verdriet gebracht. Dit blijkt wel uit de ter zitting voorgelezen slachtofferverklaringen van de moeder en de broer van slachtoffer. De vier jonge kinderen van verdachte en het slachtoffer hebben niet alleen hun moeder verloren, zij moeten ook leven met de wetenschap dat hun vader haar dood op zijn geweten heeft. Hen is onherstelbaar leed aangedaan, zoals ter zitting treffend is verwoord in de door de zus van het slachtoffer -waar twee van de vier kinderen verblijven- voorgelezen slachtofferverklaring.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 12 jaren.


Teruggeplaatst van "/Sandra_Hazeleger"