weebly reliable statistics
Robert Krzesiak Vel Czyzewski - Moordzaken
Robert Krzesiak Vel Czyzewski

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Robert Czyzewski.jpg
 
Robert Krzesiak Vel Czyzewski
Leeftijd 39 jaar
Datum 2 november 2011
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 9 jaar
ECLI ECLI:NL:RBSGR:2012:BX2858

Flag poland.png Kliknij tutaj aby zapoznać się z tą sprawą w języku Polskim.


Op woensdagmorgen 2 november 2011 ziet een voorbijganger iets vreemds in een caravan die geparkeerd staat op de Nieboerweg te 's Gravenhage. Als de gealarmeerde politie een kijkje gaat nemen treffen zij het lichaam van de 39-jarige Nieboerweg Robert Krzesiak Vel Czyzewski.

Robert is door geweld om het leven gebracht.


Verdachte

Er zijn inmiddels 3 verdachten aangehouden. Het betreffen twee mannen van 40 en 43-jaar oud, en een vrouw van 38 jaar.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 27 juli 2012

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag door het slachtoffer meermalen met een hard voorwerp tegen het hoofd te slaan, zodanig dat dit heeft geleid tot massaal bloedverlies ten gevolge waarvan het slachtoffer uiteindelijk is komen te overlijden. Uit het dossier kan worden opgemaakt dat verdachte door het slachtoffer regelmatig werd mishandeld en gepest, maar zich niet tegen hem durfde te verweren. Nadat medeverdachte [B] in de fatale uren van het slachtoffer een aantal flinke klappen had uitgedeeld aan het slachtoffer, ging kennelijk bij verdachte de knop om. Waarschijnlijk leidde alle opgekropte woedde en de hoeveelheid door hem genuttigde drank - waardoor gebruikelijke remmingen wegvallen - bij verdachte tot een escalatie in de zin van een geweldsexplosie, waarbij het slachtoffer bruut is mishandeld en uiteindelijk is komen te overlijden. Een bijzonder trieste gebeurtenis, mede gelet op de omstandigheden waaronder het slachtoffer het leven heeft gelaten: gedeeltelijk ontkleed in een krappe, sterk vervuilde caravan, met daarin in ieder geval drie volwassen mannen, een ieder onder invloed van overdadige hoeveelheden alcohol, zodanig dat niemand zich wezenlijk om het slachtoffer heeft willen of kunnen bekommeren.

Met zijn handelen heeft verdachte onpeilbaar verdriet toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Dat geldt in het bijzonder voor zijn directe familieleden. Uit de slachtofferverklaring die door drie familieleden van het slachtoffer is ondertekend volgt ook dat de wijze waarop het slachtoffer om het leven is gekomen een enorme impact op hen heeft gehad.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de strafmaat rekening mee dat verdachte het slachtoffer met een hard voorwerp tegen het hoofd heeft geslagen en door verdachte excessief geweld is toegepast, hetgeen kan worden opgemaakt uit de diverse letsels die op het lichaam van het slachtoffer zijn geconstateerd door de patholoog-anatoom, in combinatie met het vele bloed dat op diverse plekken in de caravan is aangetroffen. Uit de verklaring van verdachte volgt zelfs dat verdachte het slachtoffer dusdanig hard heeft geslagen dat daarbij een glazen portfles kapot is gegaan.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 JAREN.