weebly reliable statistics
Robbert de Smalen - Moordzaken.com
Robbert de Smalen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Robbert de Smalen
Leeftijd 43 jaar
Datum 15 april 2010
Moordplaats Heythuysen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf TBS

Op donderdagavond 15 april 2010 vinden agenten in een woning aan de Dorpstraat te Heythuysen het ontzielde lichaam van de 43-jarige Robbert de Smalen. Hij is doodgestoken.


Verdachte

In het portiek van de woning treffen zij ook de bewoner, de gewonde, 27-jarige Vincent van der P.. Robbert was zijn persoonlijke hulpverlener. Hij wordt aangehouden.

In de woning van de man treffen zij een notitieblokje, met onder andere de volgende teksten:

“Robbert de Smalen hoeft maar 1 keer verkeert iets naar mij en hij is er geweest.”
“Robbert de Smalen dood RIP Kapot. Robbert de Smalen dood. De vraag is wanneer Zal dat gebeuren train for impact. Pre Pair for this impact.”
“We gaan fysiek worden Robbert de Smalen met elkaar tegen elkaar. Zwaartekracht op Robbert de Smalen figuurlijk. Overbrengen moet. Train het.”
“Robbert de Smalen Dead ceep it clean.”
“Ik ben docter Robbert de Smalen en ik ben ervoor getraind. Robbert de Smalen a rotten son of a bitch. Lieve deugd slash Robbert de Smalen troat vloeiend door.”
“Robbert de Smalen troat slash uitwerken.. Alles moet tegelijk gebeuren.. hoofd achterover keel vrij en de Slash. Het is je vrijheid dus in controle hebben al kom je in de bak.”
“War is in you don’t fight the slash. Dit moet je operationeel maken naar Robbert de Smalen, Je zit er aan vast. Geen andere uitweg slager. Ik heb het uitgewerkt.”
“Het mes en ik zijn 1. hubo zakmes-houder doeland.”
“Zon. Middag Robbert de Smalen op de koffie uitnodigen kijken heo het gaat. Anders toeslaan of het zover is of niet.”
“We weten elkaar situatie niet LINKE SOEP Take Robbert de Smalen dead Line 30 maart.”
“Robbert de Smalen makes me kill him only way tot stop him and his terror. Amen.”
“Voorbereiding doortrekken. Voorbereiding treffen. Wat moet ik met Robbert de Smalen doorheen.”
“Voorbereidingen doortrekken. Kom maar in mijn hoek staan Robbert de Smalen Robbert de Smalen staat in je hoek want het moet dat gedoe.”
“Er moet zeg maar een tussenspoel zitten tussen Robbert de Smalen en mij. Anders lukt het niet. Tot de dood brengen die gast.”
“The drill for the kill life arround dead in the centre. Het effect van de opbrengst moet voldoende zijn. Doorloop het.”
“Geef hem eerste een knal voor z’n toeter uitlokken onderkaak intake. Take in doen.”
“I’m not perfect for Robbert de Smalen that’s the right pressuer. That’s the force I use yo.”


Uitspraak

Rechtbank Roermond, 27 oktober 2010

Door de GZ-psycholoog drs. A.F.J.M. Zwegers is omtrent de geestvermogens van verdachte op 9 augustus 2010 een rapportage uitgebracht. De deskundige geeft aan dat verdachte lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling en ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens in de zin van een pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anders omschreven. Daarnaast is er sprake van misbruik van cannabis. Er zijn aanwijzingen dat verdachte ten tijde van het ten laste gelegde ook beïnvloed werd door een paranoïde waan, waarin verdachtes persoonlijke begeleider, het slachtoffer, geïntegreerd was. Het is aannemelijk dat de realiteitstoetsing van verdachte zo gebrekkig was dat er van wilsvrijheid geen sprake kon zijn.

De deskundigen adviseren om verdachte voor het ten laste gelegde als ontoerekeningsvatbaar te beschouwen.

De rechtbank neemt de conclusies van de deskundigen over en maakt deze de hare.

Het bewezenverklaarde kan verdachte derhalve wegens een gebrekkige ontwikkeling en ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens zoals hierboven omschreven, niet worden toegerekend. Verdachte dient dan ook te worden ontslagen van alle rechtsvervolging.


De rechtbank gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.