Rob Sitek

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Rob
Naam slachtoffer   Rob Sitek 
Leeftijd  44 jaar  
Datum  5 juli 2009 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Zware mishandeling met de dood tot gevolg 
Straf  2 jaar 


Rob Sitek

Na een avondje stappen met zijn broer, besluit de 44-jarige Rob Sitek een taxi naar huis te nemen. Hij raakt in gesprek over de prijs met de 38-jarige taxichauffeur Sidi B., en zij krijgen ruzie over genoemde prijs. Hierop slaat Sidi B. Rob op zijn hoofd.

Rob wordt naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele uren later komt te overlijden in het bijzijn van zijn broers, zus, vrouw en dochtertje.


Verdachte

Sidi B. heeft een kickbox-verleden.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 21 april 2010

De rechtbank is van oordeel dat verdachte, door [slachtoffer] met een harde vuistslag tegen het hoofd te slaan, willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat hij [slachtoffer] zwaar lichamelijk letsel zou toebrengen. Het is algemeen bekend dat het hoofd een kwetsbaar onderdeel van het lichaam is en dat de reële kans bestaat dat een harde, gerichte vuistslag op het hoofd tot zwaar lichamelijk letsel kan leiden.

In de onderhavige zaak is geen sprake is van moord, noch van doodslag. Verdachte had immers geen opzet op de dood van Rob Sitek. Het handelen van verdachte zoals hiervoor is bewezenverklaard is dan ook gekwalificeerd als zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 (vierentwintig) maanden.


Het OM gaat in hoger beroep.


Teruggeplaatst van "/Rob_Sitek"