Rafal Biernacki

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Onderzoek bij het pension
Naam slachtoffer   Rafal Biernacki 
Leeftijd  27 jaar 
Datum  28 maart 2006 
Moordplaats  Sint Maarten 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  4 jaar 


Rafal Biernacki

Op dinsdag 28 maart 2006 nemen enkele mannen de 27-jarige Rafal Biernacki en een vriend onder valse voorwendselen mee naar een onbekende plek, waar zij worden mishandeld. De mannen eisen geld van Rafal en zijn vriend. Rafal geeft aan dat het geld te vinden is in hun pension aan de Dorpsstraat te Sint Maarten.

De mannen gaan mee naar het pension, en mishandelen Rafel en zijn vriend nog enkele keren. Als zij eenmaal het geld (5000 euro) in handen hebben, maken zij zich uit de voeten.

Intussen is Rafal in elkaar gezakt. Hulp mocht niet meer baten. De vriend van Rafal komt er beter vanaf; Hij heeft enkel een flinke hoofdwond.Verdachte

De mannen worden aangehouden. Naast de beroving is er geen ander motief naar voren gekomen.


Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 20 december 2007

Verdachte heeft zich samen met mededaders schuldig gemaakt aan een bijzonder gewelddadige afpersing. Uit het dossier is komen vast te staan dat het de verdachte en zijn mededaders te doen was om een geldbedrag.


De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 4 (vier) jaren.Teruggeplaatst van "/Rafal_Biernacki"