weebly reliable statistics
Radj Anand - Moordzaken.com
Radj Anand

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
RadjAnand.jpg
 
Radj Anand
Leeftijd 37 jaar
Datum 9 oktober 2010
Moordplaats Kaatsheuvel
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Op zaterdagochtend 9 oktober 2010 vinden voorbijgangers omstreeks 09:00 uur het lichaam van de 37-jarige taxichauffeur Radj Anand op de doodlopende Duinlaan te Kaatsheuvel. Hij is doodgeschoten. Zijn verlaten taxi staat enkele meters verder van waar het lichaam is aangetroffen.


Verdachte

Begin 2011 kunnen drie mannen in Polen worden aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Breda, 12 april 2012

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een zeer ernstig misdrijf. Hij heeft samen met een ander een taxichauffeur van het leven beroofd. Op het slachtoffer zijn 7 schoten op zijn lichaam afgevuurd. De taxichauffeur was bezig met zijn werk en nergens is uit af te leiden dat er enig conflict aan voorafgegaan is. De rechtbank veronderstelt dan ook dat de verdachten uit waren op geldelijk gewin.

Moord wordt in ons strafstelsel beschouwd als een van de ernstigste misdrijven. Aan nabestaanden is onherstelbaar leed en verdriet toegebracht. Hun eigen leven is verwoest. Het moet voor hen zeer moeilijk zijn om dit te verwerken. Dat blijkt ook uit de schriftelijke slachtofferverklaring. Het slachtoffer zal heel erg worden gemist door zijn familie en vrienden.

Een dergelijk feit schokt bovendien ook de rechtsorde zeer en brengt ook buiten de directe omgeving van het slachtoffer angst en gevoelens van onveiligheid teweeg. Met name in de taxiwereld heeft het feit tot een schok en tot heftige reacties geleid, nu een zeer gewaardeerde collega en vader tijdens de uitoefening van zijn werk om het leven werd gebracht.

Verdachte heeft in Nederland een gering strafblad. Hij is tweemaal door de politierechter veroordeeld voor het plegen van een diefstal en voor het plegen van een bedreiging.

Over zijn persoonlijke omstandigheden heeft verdachte weinig openheid van zaken gegeven. Hij verblijft vanaf 2008 in Nederland. Een eigen onderkomen had hij niet, maar hij heeft veelal verbleven op een opvangadres.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaren.