weebly reliable statistics
Purl Vijent - Moordzaken.com
Purl Vijent

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
PurlVijent.jpg
 
Purl Vijent
Leeftijd 24 jaar
Datum 31 oktober 2010
Moordplaats Lelystad
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 10 jaar

Op zaterdagochtend 30 oktober 2010 vinden voorbijganger rond 06:30 uur de zwaargewonde Purl Vijent op de Neringpassage te Lelystad.

Purl wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijdt de volgende dag aan zijn verwondingen. Onderzoek wijst uit dat Purl door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen.


Verdachte

Op 2 november 2010 kan een verdachte worden aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank Zwolle, 5 juli 2011

Verdachte heeft met het bewezen verklaarde handelen het hoogste rechtsgoed dat een mens bezit op de meest ernstige en onomkeerbare manier aangetast. Hij heeft [slachtoffer] zijn leven benomen. Hij heeft dit gedaan door het slachtoffer op laffe wijze onverhoeds van achteren aan te vallen en met een voorwerp in het hoofd te steken. Door aldus te handelen heeft verdachte de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht, hetgeen ook blijkt uit de indrukwekkende verklaring van (één van de nabestaanden,) de moeder van [slachtoffer], zoals deze ter zitting is afgelegd en voorgehouden. Bovendien heeft verdachte door aldus te handelen het veiligheidsgevoel van burgers in een uitgaansgebied, maar ook daarbuiten, ernstig geschaad. Ten slotte constateert de rechtbank dat de verdachte ter terechtzitting geen enkel berouw heeft getoond.

Moord is een van de ernstigste delicten die ons Wetboek van Strafrecht kent. Door dit misdrijf is de rechtsorde ernstig geschokt en is grote onrust in de samenleving veroorzaakt.

De ernst van het bewezen verklaarde en de gevolgen voor de nabestaanden rechtvaardigen naar het oordeel van de rechtbank, mede vanwege de generale preventie, oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van aanzienlijke duur.

De rechtbank neemt daarbij als uitgangspunt dat voor een enkelvoudige moord, straffen opgelegd worden variërend tussen de tien en twintig jaar. De rechtbank ziet geen strafverzwarende omstandigheden. Het benemen van het leven van een ander is bij uitstek een laffe daad voor welke men gestraft dient te worden.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 (tien) jaar;Links