weebly reliable statistics
Piet van Pareen - Moordzaken
Piet van Pareen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Piet van Pareen
Leeftijd 76 jaar
Datum 9 januari 2013
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Diefstal, de dood ten gevolg
Straf 8 jaar cel
ECLI ECLI:NL:RBAMS:2013:8405

Op woensdagochtend 9 januari 2013 wordt de 76-jarige Piet van Pareen thuis overvallen door de 22-jarige Bruce D. en de 23-jarige Brian S. Na hem te hebben mishandeld binden zij de oudere Piet vast, en plakken tape over zijn mond en doorzoeken hierna de woning. Toen zij zagen dat Piet erg moeilijk adem haalde zijn zij de woning uitgevlucht zonder zich verder om hem te bekommeren.

Bruce en Brian gaan naar Bruce zijn moeder, Yasmina, en vertellen haar dat Piet hulp nodig heeft. Zij gaat naar de woning en belt de hulpdiensten. Hulp komt echter te laat, Piet overlijdt in het ziekenhuis.

Verdachte

De twee jongens worden aangehouden, evenals Yasmina. Justitie vermoed dat Yasmina het brein achter deze operatie is geweest.


Rechtbank

Rechtbank Amsterdam, 5 december 2013

Verdachte en zijn mededader hebben de nabestaanden van [persoon 1] onherstelbaar leed bezorgd. Zij ondervinden thans en zullen, naar de ervaring leert, nog gedurende langere tijd te maken krijgen met de nadelige psychische gevolgen van het verlies van hun familielid. Dit is ter zitting door een nicht van [persoon 1] nader toegelicht Feiten als het onderhavige veroorzaken bovendien grote maatschappelijke onrust en versterken de in de samenleving aanwezige gevoelens van onrust en onveiligheid. Hoewel de rechtbank er van uit gaat dat de verdachten nooit de opzet op de dood van het slachtoffer hebben gehad, zijn het alleen deze verdachten die, uitsluitend handelend uit geldelijk gewin, verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de kort na de overval ingetreden dood van het slachtoffer.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaren.

De drie daders, inclusief Yasmina, krijgen 8 jaar cel.