weebly reliable statistics
Paulus Abbekerk - Moordzaken.com
Paulus Abbekerk

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
PaulusAbbekerk.jpg
 
Paulus Abbekerk
Leeftijd 62 jaar
Datum 9 september 2010
Moordplaats Den oever
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar

Op vrijdagmiddag 10 september 2010 gaat de politie omstreeks 13:00 uur de woning binnen van de 62-jarige Paulus Abbekerk aan de Hoge Poel te Den oever. Familieleden kunnen al een tijdje geen contact krijgen met Paulus, en hebben de politie ingeschakeld. In de woning vindt de politie het lichaam van Paulus. Hij is door messteken om het leven gebracht.Verdachte

Inmiddels zijn er twee mannen aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 25 oktober 2011

Op 9 september 2011 werd [slachtoffer] in zijn woning aan de [adres slachtoffer] door een groot aantal messteken om het leven gebracht. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat [slachtoffer] een 60-tal verwondingen heeft opgelopen en dat hij als gevolg van weefselschade ten gevolge van interne verbloeding in combinatie met orgaanschade aan het hart is overleden. [slachtoffer] had even daarvoor bezoek gekregen van verdachte en zijn partner, medeverdachte [medeverdachte]. Op een gegeven moment zijn verdachte, [medeverdachte] en [slachtoffer] naar de bovendieping van de woning van [slachtoffer] gegaan waar verdachte het slachtoffer veelvuldig met een mes heeft gestoken. Verdachte heeft hierover verklaard dat hij zich het moment waarop hij de steken heeft toebracht niet kan herinneren maar dat hij zich wel verantwoordelijk voelt voor het overlijden van het slachtoffer. [medeverdachte] heeft na de reeks steekverwondingen die verdachte aan het slachtoffer heeft toegebracht het mes van verdachte overgenomen en in de onderarm van het slachtoffer gesneden. Nog later is [slachtoffer] wederom gestoken in zijn linkerbil. Na afloop van het geweldsincident hebben verdachte en [medeverdachte] geld en goederen uit de woning van het slachtoffer gestolen.


De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 8 (acht) jaren.

De medeverdachte krijgt 3 jaar cel.