Pascal Voorhorst

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Pascal
Naam slachtoffer   Pascal Voorhorst 
Leeftijd  37 jaar  
Datum  22 juni 2009 
Moordplaats  Nijmegen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  13 jaar 


Pascal Voorhorst

Op maandag 22 juni 2009 rond 06:00 uur belt de 32-jarige Henk H. het alarmnummer 112. Hij meldt dat hij zojuist zijn partner, de 37-jarige Pascal Voorhorst, heeft gevonden in de badkamer. Hij heeft zichzelf verhangen, aldus Henk.

Toegesnelde agenten vinden Pascal inderdaad in de badkamer. Hij is overleden en het is direct duidelijk dat er geen hulp meer geboden kan worden. De agenten nemen Henk mee naar het bureau voor verhoor.


Verdachte

Henk's verklaringen verschillen van elkaar. Uiteindelijk is zijn verklaring dat hij en Pascal die avond aan wurgseks deden. Uiteindelijk is Pascal daarbij komen te overlijden.Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 17 februari 2010

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan de moord op zijn levenspartner, Pascal Voorhorst, 37 jaar oud. Moord is het zwaarste misdrijf dat het Nederlandse Wetboek van Strafrecht kent. Verdachte heeft het slachtoffer vermoord in de gezamenlijke woning, een plek waar het slachtoffer zich veilig zou mogen weten. Verdachte heeft door deze daad de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer onherstelbaar leed toegebracht en ernstig geschokt. Verdachte heeft vanaf het begin tot op heden ontkend het slachtoffer opzettelijk gedood te hebben en daarmee is er geen duidelijkheid over een eventueel motief voor deze daad.. Ook heeft verdachte geen duidelijkheid gegeven hoe hij het slachtoffer heeft gewurgd. Wat de rechtbank verdachte in het bijzonder kwalijk neemt is dat hij na de moord een zelfmoord in scène heeft gezet om zijn eigen gezicht te redden en daarbij op de koop toe heeft genomen dat de nabestaanden van het slachtoffer zouden moeten leven met de gedachte dat het slachtoffer zichzelf van het leven had beroofd. Een gedachte die tot onbegrip, vragen, schuldgevoelens en extra verdriet zou hebben geleid bij de nabestaanden. Een feit als door verdachte gepleegd rechtvaardigt enkel de oplegging van een langdurige gevangenisstraf.


De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezenverklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 13 (dertien) jaren.Teruggeplaatst van "/Pascal_Voorhorst"