weebly reliable statistics
Nejib el Bellaj - Moordzaken.com
Nejib el Bellaj

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Nejib el Bellaj
Leeftijd 29 jaar
Datum 1 januari 2011
Moordplaats Tilburg
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar

Op nieuwjaarsochtend 2011 wordt de 29-jarige Nejib el Bellaj omstreeks 07:15 uur doodgeschoten op de hoek van de Don Sartostraat te Tilburg door de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. De mannen hadden al enige tijd ruzie.


Verdachte

De jongen, de dan 22-jarige Jeremy, meldt zichzelf 2 weken na de dodelijke schietpartij op het politiebureau.


Uitspraak

Rechtbank Breda, 23 januari 2012

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling, moord en het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie. Verdachte is met grote snelheid op [slachtoffer] afgerend, terwijl deze met zijn rug naar hem toe stond, waarna hij hem met kracht met een knuppel en zijn elleboog tegen het hoofd heeft geslagen. Hierdoor is [slachtoffer] hard ten val gekomen en raakte zijn hoofd ernstig verwond. Ondanks het feit dat [slachtoffer] door de klap op zijn hoofd geveld op straat lag, is verdachte opnieuw op [slachtoffer] afgelopen. Verdachte had op dat moment het vuurwapen van [slachtoffer] in zijn handen en heeft hem daarmee welbewust en gericht in het lichaam geschoten. Verdachte is vervolgens weggelopen en heeft [slachtoffer] hierdoor hulpeloos achtergelaten. Het vuurwapen nam verdachte met zich mee, waarna hij het bijna drie weken verborgen hield. Hoewel [slachtoffer] kort nadat hij door verdachte was beschoten, werd opgemerkt door voorbijgangers, kwamen de gealarmeerde hulpdiensten voor hem te laat. [slachtoffer] is diezelfde ochtend in het ziekenhuis overleden aan de schotverwonding die hij had opgelopen.

Moord wordt in ons strafrechtstelsel beschouwd als een van de ernstigste misdrijven. Verdachte heeft [slachtoffer] eerst ernstig toegetakeld met een knuppel om hem vervolgens zijn meest fundamentele recht te ontnemen: het recht op leven. Verdachte heeft hiermee de nabestaanden van [slachtoffer] onbeschrijflijk veel leed toegebracht. Ook voor de samenleving is het een schokkend en zeer ernstig feit. Hierbij neemt de rechtbank in overweging dat de confrontatie tussen verdachte en [slachtoffer] op de openbare weg plaatsvond. Een dergelijke moord schokt de rechtsorde en brengt ook buiten de directe omgeving van [slachtoffer] angst en gevoelens van onveiligheid teweeg. Hoewel het slachtoffer een zeker risico heeft genomen door met een geladen vuurwapen de straat op te gaan, is de rechtbank van oordeel dat dit niets afdoet aan de laakbaarheid van het handelen van verdachte. De rechtbank rekent deze feiten verdachte dan ook zwaar aan.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar.