Nadine Beemsterboer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Nadine
Naam slachtoffer   Nadine Beemsterboer 
Leeftijd  20 jaar 
Datum  2 december 2006 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar & TBS 


Inhoud

Nadine Beemsterboer

Op 2 december 2006 lokt de dan 34-jarige Gerald O. zijn ex-vriendin Nadine Beemsterboer uit Hoorn naar zijn woning in Amsterdam. Gerald heeft van tevoren op diverse plekken in zijn woning messen verstopt op Nadine te kunnen aanvallen zodra zij in zijn woning aanwezig was.

De ouders van Nadine raadde hun dochter af langs Gerald te gaan, maar de lieve Nadine vond dat Gerald geestelijke steun verdiende, zelfs nu de relatie verbroken was.

Kort nadat Nadine aankwam in de wonig van Gerald, heeft hij haar doodgestoken.


Verdachte

Gerald O. steelt de pinpas van Nadine en neemt hiermee geld op. Niet lang hierna geeft hij zichzelf aan bij de politie in Amsterdam, waar hij wordt aangehouden.Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 30 augustus 2007

Het herhalingsrisico op ernstige agressieve delicten binnen een partnerrelatie wordt door het onderzoekend team als groot ingeschat. Vanuit zijn afhankelijke en narcistische trekken is het waarschijnlijk dat betrokkene opnieuw een partner krijgt; hij heeft de ander immers nodig voor zijn zelfbeeld. Gezien betrokkene’s egocentrisme, zijn rigide gedachtengoed over rechten die hij aan een relatie ontleent en sancties op het (vermeend) zich niet voegen van een partner hiernaar en zijn krenkbaarheid, zijn conflicten binnen de relatie onvermijdelijk, zeker ook wanneer de relatie beëindigd lijkt te worden. De verwachting is dat de spanningen dan opnieuw zullen oplopen. De kans op agressieve impulsdoorbraak is in een dergelijk geval groot, temeer daar betrokkene al eenmaal eerder een ernstig agressief relationeel delict heeft gepleegd.

Verdachte heeft met zijn daad een jonge vrouw het leven ontnomen en daarmee aan de nabestaanden een onnoemelijk en onomkeerbaar leed berokkend. De nabestaanden van het slachtoffer zullen de gevolgen van hun verlies altijd met zich dragen. Door deze moord is ook de rechtsorde ernstig geschokt. Een dergelijk delict veroorzaakt bovendien in de samenleving, grote verontwaardiging en onrust.

Daarnaast heeft verdachte na deze moord het bankpasje van het slachtoffer gestolen en er vervolgens geld mee opgenomen. Ook heeft verdachte in zijn woning een weedplantage gehad, dit naar zijn zeggen om uit de verkoopopbrengst zijn schulden af te lossen. Tenslotte heeft verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp voorhanden gehad.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren en gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat hij van overheidswege verpleegd zal worden.

Links

Teruggeplaatst van "/Nadine_Beemsterboer"