Mustafa Hadouch

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Mustafa Hadouch 
Leeftijd  27 jaar 
Datum  20 september 2006 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  8 jaar 


Mustafa Hadouch

Op woensdag 20 september 2006 loopt de 27-jarige Mustafa Hadouch een belwinkel binnen in de Sumatrastraat. Twee jongens volgen hem, omdat zij vermoeden dat Mustafa een vriend van hen eerder die middag had mishandeld. Als de drie mannen al worstelend naar buiten komen, loopt een derde man vanaf de overkant van de straat in hun richting. Deze trekt een mes en steekt Mustafa dood.


Verdachte

De man die Mustafa stak, bleek eerder die dag door hem te zijn geslagen. Op het moment dat hij besloot Mustafa te steken, was hij er naar eigen zeggen van overtuigd dat Mustafa een stekende beweging maakte richting zijn twee vrienden.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 4 oktober 2007

Verdachte heeft, nadat hij door het latere slachtoffer op straat was mishandeld, thuis een mes gehaald en bij zich gestoken. Enige uren later kwam verdachte, in gezelschap van enkele vrienden, de man die hem mishandeld had op straat tegen. In de daarop volgende confrontatie is door het slachtoffer een mes ter hand genomen, waarna verdachte het door hem meegenomen mes tevoorschijn heeft gehaald. Verdachte heeft het slachtoffer vervolgens drie keer gestoken, ten gevolge waarvan het slachtoffer is overleden.

Verdachte heeft zich aldus schuldig gemaakt aan een bijzonder ernstig strafbaar feit waardoor iemand het leven is ontnomen en waarbij de familie en vrienden van het slachtoffer onherstelbaar verdriet is aangedaan. Daarnaast heeft het feit grote beroering in de Marokkaanse gemeenschap in de Indische buurt teweeggebracht, die geleid heeft tot ernstige ongeregeldheden aldaar.

De ernst van het bewezengeachte feit rechtvaardigt naar het oordeel van de rechtbank een gevangenisstraf van lange duur.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot gevangenisstraf voor de duur van van 8 (acht) jaren.Teruggeplaatst van "/Mustafa_Hadouch"