Milan de Groot

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Milan
Naam slachtoffer   Milan de Groot 
Leeftijd  17 jaar 
Datum  4 maart 2006 
Moordplaats  Den Helder 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  2 jaar & TBS 


Milan de Groot

In de nacht van 3 op zaterdag 4 maart 2006 gaat omstreeks 03:30 uur de deurbel bij de moeder van de 17-jarige Milan de Groot. De moeder doet de deur open, en direct komen er twee jongemannen de woning in, die naar de kamer van Milan gaan. Zij steken Milan in zijn rug en verlaten de woning.

Milan wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar hij overlijdt een paar uur later aan zijn verwondingen.


Verdachte

De twee minderjarige verdachten worden aangehouden. Het blijken vrienden van Milan. Zij wilden volgens eigen zeggen een ruzie uitspreken.Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 24 mei 2007

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van doodslag. De verdediging heeft over verdachte opgemaakte rapportage overgelegd, opgesteld door psycholoog Broekema gedateerd 19 januari 2007, waaruit blijkt dat verdachte op een zwakbegaafd niveau functioneert. Voorts lijdt verdachte aan een gedragsstoornis van het adolescente type. Recidivegevaar voor enigerlei vorm van antisociaal gedrag wordt aan de orde geacht. Behandeling met een justitiële maatregel wordt aangeraden. Bureau Jeugdzorg heeft met betrekking tot verdachte twee rapportages opgemaakt, de meest recente gedateerd 9 mei 2007, en komt tot het volgende advies: Gezien de gedragsstoornis die in het PO wordt vastgesteld, de ernst van het delict en het recidivegevaar, adviseert de Jeugdreclassering behandeling in een gedwongen kader.

De rechtbank is op grond van het vorenstaande van oordeel dat aan de wettelijke vereisten voor de plaatsing in een inrichting voor jeugdigen is voldaan. De rechtbank zal daarom naast de jeugddetentie voor de maximale duur de plaatsing van de verdachte in een inrichting voor jeugdigen bevelen.
De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een jeugddetentie voor de tijd van twee jaren en beveelt voorts de plaatsing van verdachte in een inrichting voor jeugdigen.Teruggeplaatst van "/Milan_de_Groot"