weebly reliable statistics
Michel Schuurman - Moordzaken.com
Michel Schuurman

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
MichelSchuurman.jpg
 
Michel Schuurman
Leeftijd 37 jaar
Datum 14 december 2006
Moordplaats Beverwijk
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 16 jaar

Op woensdagavond 13 december 2006 is Michel Schuurman met kennissen aan het kaarten in café Scheiwijck te Beverwijk, als er plots twee gewapende mannen het café binnenstormen. Zij lopen direct op de 37-jarige Michel af, en bevelen hem zijn handen omhoog te doen. Michel steekt geschokt zijn handen in de lucht, waarop de twee mannen beiden het vuur openen op Michel.

Michel doet nog een poging weg te strompelen, maar de schutters openen opnieuw het vuur. Michel komt daardoor te overlijden.Verdachten

In april 2007 worden acht verdachten aangehouden. Drie van hen blijken te zijn ingehuurd door derden om de moord op Michel te plegen.Uitspraak

Rechtbank Haarlem, 7 februari 2008

De rechtbank stelt vast dat het hier gaat om een kille afrekening. Verdachte stond in geen enkele relatie tot het slachtoffer en hij heeft zijn daad enkel en alleen in opdracht en uit winstbejag gepleegd. Michel Schuurman is in koelen bloede geliquideerd, midden in een café met niets vermoedende gasten. Verdachte en zijn medeverdachte hebben niet alleen het slachtoffer van het leven beroofd, maar zij hebben daarbij geen enkele rekening gehouden met de veiligheid van de toevallig aanwezige cafégasten.

De rechtbank is van oordeel dat de rechtsorde door het voorgaande zeer ernstig is geschokt. Voor verdachte, die overigens al eerder tot aanzienlijke gevangenisstraffen is veroordeeld voor geweldsdelicten, is een langdurige vrijheidsstraf de enig passende sanctie. Op grond van het vorenoverwogene is de rechtbank van oordeel dat een vrijheidsbenemende straf van na te noemen duur moet worden opgelegd.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van zestien (16) jaren.