weebly reliable statistics
Michaël Koelemij - Moordzaken
Michaël Koelemij

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Michaël Koelemij
Leeftijd 33 jaar
Datum 20 mei 2006
Moordplaats Rosmalen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 5 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2008:BC8101

Op zaterdagmiddag 20 mei 2006 krijgt de 33-jarige Michaël Koelemij ruzie met een 40-jarige kennis in diens woning aan de Graafsebaan te Rosmalen. De man steekt Michaël in zijn nek. Uit paniek rent Michaël dwars door de voorruit van de woning naar buiten. Hij kan nog een paar meter lopen, maar valt uiteindelijk neer half in de berm en half op het fietspad aan de Graafsebaan te Rosmalen. Hij overlijdt daar aan zijn verwondingen.


Verdachte

Er worden drie mannen aangehouden. Een van hen wordt al vrij snel vrijgelaten, een ander wordt vrijgesproken. De hoofdbewoner van de woning blijft vastzitten. Bij hem in de woning wordt ook een hennepkwekerij aangetroffen.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 31 maart 2008

Als omstandigheid die strafverminderend werkt heeft het hof in aanmerking genomen dat de gedragsdeskundigen die over verdachte hebben gerapporteerd, concluderen dat verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Het hof neemt deze conclusie over en maakt die tot de zijne.

De omstandigheid dat verdachte nog niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest, acht het hof in het licht van de ernst van het onder 1 bewezen verklaarde feit geen strafverminderende omstandigheid. Wel aanwezige geweldsrecidive zou eerder een strafverhogende omstandigheid zijn geweest. Dat het geweld in eerste instantie van Michaël Koelemij is uitgegaan acht het hof niet aannemelijk geworden, zodat in zoverre evenmin sprake is van een strafverminderende omstandigheid.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 5 (vijf) jaren.