weebly reliable statistics
Martine Bruil - Moordzaken.com
Martine Bruil

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Martine Bruil
Leeftijd 72 jaar
Datum 20 januari 2010
Moordplaats Bennekom
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar & TBS

Op woensdagavond 20 januari 2010 wordt de 72-jarige Martine Bruil dood aangetroffen door haar man en dochter in hun woning aan de Selterskampweg in Bennekom. Zij is doodgestoken.


Verdachte

De politie komt al snel op het spoor van de 42-jarige neef van het slachtoffer. Hij wordt in de nacht van 20 op 21 januari in zijn woning in Bergen gearresteerd. De man heeft eerder al bedreigingen richting zijn moeder geuit.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 25 januari 2011

De verdachte wilde graag contact met zijn moeder, welke hij stalkte. Zijn enige uitweg om toch nog contact te krijgen met zijn moeder, heeft verdachte gezien in de persoon van zijn tante Martine Bruil. In december 2009 en januari 2010 heeft hij enkele malen al dan niet telefonisch contact met haar gehad en heeft hij haar gevraagd te bemiddelen tussen hem en zijn moeder. Daarbij vroeg hij eveneens om geld. Martine Bruil was niet geheel ongevoelig voor deze verzoeken van verdachte en was de enige die het contact met hem niet direct afkapte. Zij heeft echter wel aangegeven dat zij niet bereid was tot bemiddeling of het geven van geld. Dit heeft zij uiteindelijk met haar leven moeten bekopen. Op 20 januari 2010 heeft hij als climax van een reeks van intimiderend en bedreigend handelen zijn 72-jarige tante in haar eigen woning op brute wijze met 13 messteken omgebracht. Hij heeft haar daarmee haar kostbaarste bezit, haar leven, ontnomen. Ook heeft hij aan de nabestaanden, in het bijzonder haar echtgenoot, haar twee dochters en kleinkinderen, onbeschrijflijk en onherstelbaar leed toegebracht waarmee zij de rest van hun leven geconfronteerd blijven. Een dierbare verliezen is altijd pijnlijk, maar een zo onnodig en wrede dood is onverteerbaar. Voor haar echtgenoot en dochter is dit des te zwaarder, nu zij het ernstig toegetakelde lichaam van hun vrouw en moeder hebben aangetroffen. Deze aanblik zal hen voor altijd op het netvlies gegrift staan.De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 (vijftien) jaren en gelast dat veroordeelde ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.