weebly reliable statistics
Martijn Coïni - Moordzaken
Martijn Coïni

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Martijn Coïni
Leeftijd 33 jaar
Datum 1 oktober 2004
Moordplaats Wageningen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 14 jaar
ECLI ECLI:NL:GHARN:2007:BA0218

In de nacht van 30 september op 1 oktober 2004 klopt na sluitingstijd een dan 27-jarige man aan bij café De Vrijheid in Wageningen. Éen van de twee aanwezige medewerkers, Shanta, doet de deur open. De man zegt dat zijn fiets gestolen is en vraagt of hij binnen nog even een tosti mag eten. Shanta laat hem binnen en loopt direct richting keuken om een tosti voor de man te maken.

Aan de bar zit de andere medewerker, de 33-jarige Martijn Coïni. De 27-jarige man loopt met twee messen op hem af en steekt hem met beide messen in de rug. Daarna loopt hij naar de keuken om Shanta neer te steken.

De 27-jarige man loopt nog enkele malen heen en weer tussen Martijn en Shanta, waarbij hij hen steeds enkele malen steekt. Shanta weet zich uiteindelijk ergens achter te verstoppen.

Martijn weet het café te ontvluchten, maar de messentrekker haalt hem in en steekt nog enkele malen in op Martijn waarna hij de benen neemt.

Een politieagente ontfermt zich over de zwaargewonde Martijn, maar hulp mocht niet meer baten; Hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondigen.


Verdachte

De messentrekker kan vrijwel direct worden aangehouden door toevallig passerende agenten.


Uitspraak

Gerechtshof Arnhem, 8 maart 2007

Verdachte heeft een 33-jarige man, die nog een heel leven voor zich had, van het leven beroofd. Het slachtoffer is, nadat verdachte hem met meerdere messen meer dan twintig keer in zijn lichaam had gestoken, aan zijn verwondingen bezweken. Verdachte heeft de familie van het slachtoffer in verbijstering achtergelaten met een verlies waar geen compensatie tegenover staat. Zijn dood heeft voor de nabestaanden onpeilbaar leed met zich gebracht. Het nemen van het leven van een ander is een zo ernstig strafbaar feit dat alleen een vrijheidsbenemende straf van langere duur in aanmerking komt. Verdachte heeft daarnaast een 42-jarige vrouw zo ernstig verwond dat zij daardoor voor de rest van haar leven lichamelijk en geestelijk getekend is. Zij is inmiddels voor honderd procent afgekeurd en is nog steeds in therapie om de gebeurtenissen te kunnen verwerken. Naar verwachting gaat het herstel nog jaren duren. Tegenover al dit leed staat een man, te weten verdachte, die weigert de gevolgen van zijn handelen in te zien en hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Over de persoon van verdachte zijn psychiatrische rapporten uitgebracht. Uit de rapporten komt naar voren dat verdachte volledig verantwoordelijk kan worden gesteld voor zijn daden.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 (veertien) jaren.