weebly reliable statistics
Marjon Wagtho - Moordzaken.com
Marjon Wagtho

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Marjon Wagtho
Leeftijd 32 jaar
Datum 20 oktober 2010
Moordplaats Reeuwijk
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 jaar

Op donderdagmiddag 21 oktober 2010 vinden agenten in de kelder van een woning aan de Jongstraat te Reeuwijk het stoffelijk overschot van een vrouw. Zij is een dag eerder door verwurging om het leven gekomen.

Het blijkt de bewoonster van het huis, de 32-jarige Marjon Wagtho. Haar werkgever had alarm geslagen toen zij niet op haar werk verscheen.

Marjon laat twee jonge kinderen achter.


Verdachte

De man van Marjon, Sjors, is in eerste instantie spoorloos. Hij meldt zich enkele dagen later zelf op het politiebureau. Hij verklaard dat hij Marjon wurgde nadat zij aangaf niet bij hem terug te willen komen. De twee waren slechts enkele dagen uit elkaar.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 21 november 2011

De rechtbank heeft bewezen verklaard dat verdachte het slachtoffer met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht. Dat betekent dat verdachte zich heeft schuldig gemaakt aan één van de zwaarste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent, moord. Verdachte heeft aan [X] het meest kostbare bezit - het leven - ontnomen op een gruwelijke en gewelddadige manier, in de omgeving waar zij zich bij uitstek veilig moest kunnen voelen, te weten de woning waar zij tot kort voor haar dood samen met verdachte woonde. Verdachte heeft aan de nabestaanden onbeschrijfelijk en onherstelbaar leed toegebracht, waar zij de rest van hun leven mee geconfronteerd zullen blijven. Dit geldt in het bijzonder voor haar kinderen, die de rest van hun leven moeten leven met het besef dat hun vader hun moeder heeft vermoord. Ook is groot leed toegebracht aan haar ouders, broers en zussen, zoals ter terechtzitting uit de schriftelijke slachtofferverklaring is gebleken, en aan vrienden, collega's en andere naasten. Door een dergelijk misdrijf wordt de rechtsorde zeer ernstig geschokt. Een moord brengt grote onrust en gevoelens van verontwaardiging en onveiligheid in de maatschappij teweeg, niet alleen in de directe omgeving van het slachtoffer, maar ook in de gehele samenleving. Op een dergelijk feit kan dan ook in beginsel niet anders worden gereageerd dan met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 (ACHTTIEN) JAREN.