weebly reliable statistics
Mario Magito - Moordzaken.com
Mario Magito

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Mario Magito
Leeftijd 53 jaar
Datum 31 januari 2011
Moordplaats Alkmaar
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost (Incompleet)
Misdrijf Doodslag
Straf 7 jaar

Op maandag 31 januari 2011 steekt de dan 33-jarige Mark M. de 53-jarige Mario Magito neer tijdens een ruzie in de woning van Mario aan de Koningsweg te Alkmaar. Mark legt de telefoon van Mario aan de andere kant van de kamer en vlucht. Mario weet na enkele minuten toch de telefoon te bereiken en de hulpdiensten te bellen. Zij brengen Mario naar het ziekenhuis, waar hij nog dezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt.


Uitspraak

Op website "Vandaag" valt te lezen:

De 33-jarige Mark M. verdwijnt zeven jaar de cel in wegens doodslag van Alkmaarder Mario Magito (53) op 31 januari van dit jaar.

De Alkmaarse rechtbank acht M. schuldig aan doodslag plus verboden wapenbezit. M. is vrijgesproken van moord. Van voorbedachte rade is geen sprake, oordeelt de rechtbank. Het openbaar ministerie had twee weken geleden negen jaar cel geëist wegens moord.

De rechtbank weegt mee in de strafmaat dat M., nadat hij Magito in diens woning aan de Koningsweg had neergestoken, geen ambulance belde, hoewel Magito daar om vroeg. Hij legde de telefoon iets verder weg om zichzelf een voorsprong te geven. Het zwaargewonde slachtoffer belde uiteindelijk zelf een ambulance. Hij overleed in het ziekenhuis. De messteek van M. had zijn hart geraakt.

M. beriep zich twee weken geleden tijdens de zitting op noodweer. Magito had M. na een ruzie over het beledigen van M.*s moeder met een mes aangevallen. M. draaide de arm van Magito op diens rug, greep het mes en stak Magito in de borst. ,,Het was hij of ik**, aldus M., in wiens huis naderhand verboden wapens werden aangetroffen. Magito en M. kenden elkaar uit het Alkmaarse drugsmilieu.

Maar volgens de rechtbank had M. het mes, toen hij het eenmaal van Magito had afgepakt, ook kunnen weggooien. Rechtbankvoorzitter Jongkind achtte opzet bewezen: ,,Door met het mes te steken in de borstkas, heeft u de kans aanvaard op zodanig letsel dat Magito er aan kon overlijden.


De uitspraak is niet (meer) online te vinden.