Manuela Gerritsen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Manuela Gerritsen 
Leeftijd  24 jaar 
Datum  11 november 2005 
Moordplaats  Dieren 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  14 jaar 


Manuela Gerritsen

Op vrijdag 11 november 2005 gaat de dan 37-jarige Hüccet B. langs bij de woning van zijn ex-vriendin Manuela Gerritsen aan de Van Limburg Stirumstraat te Dieren. Als zij de deur niet open doet, breekt Hüccet het glas van de voordeur en gaat zo de woning binnen. De 24-jarige Manuela vlucht de badkamer in en doet de deur op slot. Hüccet breekt het raam in de deur van de badkamer, en kan zo de deur openen. Hij steekt Manuela veelvuldig met een mes, en verlaat de woning.

Zij wordt gevonden, en naar het ziekenhuis gebracht. Ze komt nog dezelfde dag te overlijden.Verdachte

Hüccet wordt aangehouden. Hij zegt dat Manuela het mes vast had toen hij de badkamer in kwam, en dat hij zichzelf moest verdedigen. De rechtbank acht dit verhaal ongeloofwaardig.Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 15 mei 2007

Verdachte heeft een jonge vrouw, die aan het begin stond van een periode waarin zij weer opbloeide, op een gruwelijke wijze vermoord door haar vele malen te steken met een mes. Zij was, nadat verdachte eenmaal de badkamer waar zij zich had opgesloten was binnengedrongen, volkomen kansloos en terwijl zij voorbereidingen voor een avondje stappen trof, werd zij door verdachte op een meedogenloze wijze omgebracht. Dit op zichzelf reeds buitengewoon ernstige feit heeft groot en onherstelbaar leed aan de nabestaanden van het slachtoffer toegebracht en heeft naar moet worden aangenomen tevens geleid tot traumatisering van degenen die Manuela Gerritsen stervend in de badkamer hebben aangetroffen en tevergeefs hebben getracht haar leven te redden. Verdachte is tot zijn daad gekomen omdat hij zich ernstig gekrenkt voelde doordat Manuela Gerritsen had besloten hem uit haar leven te bannen. Het getuigt van een volkomen gebrek aan respect voor de eigen wil en integriteit van de ander om om die reden een dergelijke ultieme daad te stellen. Het heeft overigens de aandacht van de rechtbank getrokken dat verdachte tot in zijn laatste woord toe rationeel en vrijwel onbewogen over het gebeuren spreekt en vooral emotie toont als het gaat om de situatie waarin hijzélf als gevolg van zijn handelen is terechtgekomen. De rechtbank houdt echter rekening met de mogelijkheid dat verdachte niet met zijn zelfbeeld kan verenigen dat hij de controle over zijn handelen volkomen is verloren en in staat is gebleken tot het plegen van zijn daad en dat hij om die reden is vervallen in een hardnekkige ontkenning van hetgeen zich werkelijkheid heeft voorgedaan. Het spreekt voor zich dat een zeer langdurige vrijheidsstraf de enige passende reactie is op het door verdachte begane misdrijf. Bij de bepaling van de duur van die straf houdt de rechtbank ook rekening met de gemiddelde duur van de straf die hier te lande in geval van moord pleegt te worden opgelegd.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 (veertien) jaren.Teruggeplaatst van "/Manuela_Gerritsen"