weebly reliable statistics
Mahamad Jama Gouled - Moordzaken.com
Mahamad Jama Gouled

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Mahamad Jama Gouled
Leeftijd 38 jaar
Datum 19 mei 2010
Moordplaats Tilburg
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Op woensdag 19 mei 2010 wordt de 38-jarige Mahamad Jama Gouled doodgestoken in zijn woning in de Enschotsestraat te Tilburg. Mahamad is van Ethiopische afkomst, en deelde het huis met enkele anderen.


Verdachten

Nog dezelfde dag kan een dan 24-jarige man worden aangehouden. Hij woonde ook in het desbetreffende huis in de Enschotsestraat. Ook drie anderen worden aangehouden, maar de 24-jarige man is hoofdverdachte.


Uitspraak

Rechtbank Breda, 10 mei 2011

Verdachte heeft [slachtoffer] in zijn eigen kamer vermoord. Verdachte heeft hiermee [slachtoffer] het meest fundamentele recht ontnomen: het recht op leven. Verdachte heeft [slachtoffer] op weerzinwekkende wijze om het leven gebracht. Met meerdere snijbewegingen is de hals van [slachtoffer] op brute wijze toegetakeld. Vervolgens heeft verdachte [slachtoffer] hevig bloedend achtergelaten in zijn kamer. Het moet voor [slachtoffer] afschuwelijk zijn geweest om op deze manier aan zijn einde te komen. Ook het feit dat [slachtoffer] in zijn eigen kamer is gedood, een plek waar hij veilig zou moeten zijn en zich veilig zou moeten voelen, neemt de rechtbank in haar strafoverweging mee. Voor de nabestaanden van [slachtoffer] moet zijn dood onherstelbaar leed en verdriet met zich hebben meegebracht. Ook voor de samenleving is het een schokkend en zeer ernstig feit. Verdachte heeft op geen enkel moment spijt betuigd of anderszins kenbaar gemaakt zich bewust te zijn van de ernst van het door hem gepleegde feit.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 15 jaar.