weebly reliable statistics
Linda Manders - Moordzaken.com
Linda Manders

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
LindaManders.jpg
 
Linda Manders
Leeftijd 30 jaar
Datum 23 juli 2010
Moordplaats Veldhoven
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 13 jaar

Inhoud

Linda Manders

Op zaterdag 24 juli 2010 krijgt de brandweer melding van een explosie en brand in een woning aan de Boekweitstraat te Veldhoven. Als de brandweer binnen gaat kijken of er eventueel bewoners in het pand aanwezig zijn, vinden zij het lichaam van de 30-jarige Linda Manders. Zij blijkt een dag eerder met een hamer te zijn doodgeslagen.

Linda laat een zoontje achter.


Verdachte

De man van Linda, Joost van G., zanger van de hardcore-groep Disipline, wordt in het ziekenhuis aangehouden waar hij zich aan zijn brandwonden laat behandelen.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 11 mei 2011

Verdachte zal moeten leren leven met het besef dat hij anderen hun moeder, dochter, zus heeft ontnomen. Ook zal hij moeten leren leven met het gegeven dat hij zijn echtgenote, waarvan niet alleen hijzelf, maar ook anderen verklaren dat zij hem zeer dierbaar was, van het leven heeft beroofd. Verdachte heeft ter terechtzitting zijn spijt betuigd en zijn medeleven betoond met de nabestaanden. Op de rechtbank kwam deze spijtbetuiging oprecht over. Verdachte beseft dat bepaalde aspecten van zijn persoonlijkheid en het daarmee samenhangende alcohol- en drugsgebruik een belangrijke rol hebben gespeeld en hij heeft te kennen gegeven in de gevangenis reeds te werken aan de door de gedragsdeskundigen noodzakelijk bevonden behandeling. Hij heeft ook al daadwerkelijk hulp gezocht bij de psycholoog en humanist. Ook deze feiten en omstandigheden zal de rechtbank in het voordeel van verdachte meewegen.

De rechtbank is van oordeel, dat omdat verdachte wordt veroordeeld voor twee zeer ernstige feiten, in verband met een juiste normhandhaving niet kan worden volstaan met het opleggen van een andersoortige of geringere straf dan een gevangenisstraf welke vrijheidsbeneming meebrengt voor vele jaren. De rechtbank heeft behalve de hierboven weergegeven omstandigheden betrokken de straffen die gewoonlijk voor doodslag in enigszins vergelijkbare situaties worden opgelegd.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 13 (dertien) jaar.LinksBeeldmateriaal

Omroep Brabant, 26 juli 2010