weebly reliable statistics
Lies van Bakel - Van der Leest - Moordzaken.com
Lies van Bakel - Van der Leest

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Lies van Bakel - Van der Leest
Leeftijd 63 jaar
Datum 2 oktober 2010
Moordplaats Heesch
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar & TBS

Op zaterdagavond 2 oktober 2010 omstreeks 09:30 uur vindt de politie in een woning aan de Schoonstraat te Heesch het levenloze lichaam van de 63-jarige Lies van Bakel - Van der Leest. Na een melding van een buurvrouw bellen zij bij de woning aan, maar omdat er niemand open doet forceren zij de deur. Lies is door messteken om het leven gebracht.Verdachte

In de woning stond een draairaam open. Op een brede betonnen richel aan de buitenzijde links van het geopende raam zat een ineengedoken 49-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek. Zij wordt gearresteerd.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 21 september 2011

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een van de ernstigste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent. Op meedogenloze wijze heeft zij mevrouw [slachtoffer] van het leven beroofd in een ultieme poging om haar relatie te redden. Verdachte handelde uit zuiver egocentrische motieven. Zij heeft zich op geen enkel moment rekenschap gegeven van de gevolgen die haar handelen voor anderen zou hebben. Verdachte heeft de nabestaanden van het slachtoffer onpeilbaar leed aangedaan en hun levens onomkeerbaar veranderd. Zij hebben plotseling en voortijdig afscheid moeten nemen van een geliefd familielid aan wier leven opzettelijk en op gewelddadige wijze een einde is gemaakt. Een dergelijk misdrijf wordt ook door de samenleving in het algemeen als bijzonder schokkend ervaren.

De rechtbank is van oordeel, dat in verband met een juiste normhandhaving niet kan worden volstaan met het opleggen van een andersoortige of geringere straf dan een gevangenisstraf welke vrijheidsbeneming meebrengt voor de duur als hierna te melden.


De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar en terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging voor de duur van 2 jaar.Links