weebly reliable statistics
Laia Mohsenin - Moordzaken.com
Laia Mohsenin

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
LaeiaMohsenin.jpg
 
Laia Mohsenin
Leeftijd 27 jaar
Datum 7 oktober 2010
Moordplaats Rijswijk
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 30 jaar

Op donderdagochtend 7 oktober 2010 worden door politie en een deurwaarder in een woning aan de Mandolinestraat te Rijswijk de lichamen gevonden van de 27-jarige Laia Mohsenin en haar 4-jarige zoontje Aiden Broekhuizen. De woning zou die ochtend worden ontruimd. De twee zijn door een misdrijf om het leven gekomen.Verdachte

De vriend van Laia, vader van Aiden, is spoorloos. De politie vermoedt dat de 27-jarige Leon iets met de dood op zijn vriendin en zoon te maken heeft.

Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 24 februari 2012

Verdachte heeft in de vroege ochtend van 7 oktober 2010 opzettelijk en met voorbedachte raad achtereenvolgens zijn vriendin van 27 jaar ([vriendin], hierna: [vriendin]) en zijn zoontje van vier jaar ([zoontje], hierna: [zoontje]) om het leven gebracht en zich aldus schuldig gemaakt aan een dubbele moord. [vriendin] lag nietsvermoedend te slapen toen zij door verdachte bij de keel werd gepakt. Hij heeft haar de keel dichtgeknepen en is haar keel blijven dichtknijpen ondanks haar verzet en poging om te schreeuwen en ondanks dat zij daardoor samen van het bed vielen. Op de grond heeft verdachte de keel van [vriendin] net zo lang dichtgeknepen tot zij haar verzet staakte en gorgelende geluiden begon te maken. Verdachte heeft vervolgens een sok opgerold en in de mond van [vriendin] gestopt en - terwijl [zoontje] in de slaapkamer daarnaast riep dat hij wakker was en bij verdachte en [vriendin] wilde slapen - een stropdas uit de kledingskast gepakt en deze om de nek en keel van [vriendin] strak aangetrokken en vastgeknoopt. Hij heeft haar daarna op het bed neergelegd, met haar hoofd op een kussen en heeft haar tot aan haar gezicht toegedekt met een deken.

Daarna is hij [zoontje] uit bed gaan halen. Verdachte is met [zoontje] naar de woonkamer gelopen en is met hem op schoot op de bank gaan zitten. Hij heeft [zoontje] geknuffeld en heeft hem vervolgens met zijn beide handen bij de keel gepakt en heeft zijn keel dichtgeknepen net zo lang totdat het hoofd van [zoontje] achterover viel. Daarna heeft verdachte iets in de mond van [zoontje] gestopt en een elektriciteitssnoer om zijn nek en keel strak aangetrokken en geknoopt. Verdachte heeft [zoontje] opgetild, hem naast [vriendin] in bed gelegd en hem eveneens toegedekt met een deken.

De door verdachte gepleegde feiten kenmerken zich daarmee door een gruwelijke en weerzinwekkende uitvoering. Nadat hij [vriendin] al had beroofd van haar leven, op zodanige wijze dat zij een afschuwelijke dood moet zijn gestorven, heeft hij met blote handen het leven uit [zoontje] geknepen, die op dat moment met zijn gezicht naar verdachte toe op zijn schoot zat en in de veronderstelling moet hebben verkeerd in de veilige en beschermende armen van zijn vader te zijn. Zo heeft hij op brute en volstrekt zinloze wijze aan een jonge vrouw, die in de bloei van haar leven was, en aan zijn eigen, zeer jonge kind, dat nog een heel leven voor zich had, het leven ontnomen. De gezinsband - en in het geval van het jongetje zelfs de bloedband - die zij met verdachte hadden, heeft hen niet kunnen beschermen. Het met de blote handen wurgen van zijn vriendin en zelfs zijn eigen kind, wekt de indruk van onvoorstelbare, kille ongevoeligheid.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 30 jaar.


Links