weebly reliable statistics
Koen Buitelaar - Moordzaken.com
Koen Buitelaar

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
KoenBuitelaar.jpg
 
Koen Buitelaar
Leeftijd 22 jaar
Datum 7 maart 2010
Moordplaats Groesbeek
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 9 jaar & TBS

In de nacht van zaterdag op zondag 7 maart 2010 loopt de 22-jarige Koen Buitelaar per ongeluk tegen een man op in discotheek De Hoeve aan de Herwendaalseweg te Groesbeek. Er ontstond ruzie, waarop portiers de ruziezoeker vasthouden en tegen Koen zeggen dat hij beter weg kan gaan, voor zijn eigen veiligheid. Koen loopt naar de garderobe en haalt zijn jas. Ondertussen wordt de ruziezoeker, de dan 32-jarige Roy van K., door de portiers losgelaten. Hij treft Koen buiten de discotheek, en steekt hem in zijn nek.

Koen werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed nog dezelfde nacht aan zijn verwondingen.


Dader

Roy van K. was nog maar een paar weken uit de gevangenis. Hij wordt aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 23 februari 2011

Verdachte heeft bij een uitgaansgelegenheid een jonge volwassene op zeer wrede wijze het leven ontnomen. Verdachte heeft steeds de confrontatie met [slachtoffer] gezocht, nadat een onbenullig incident had plaatsgevonden, en [slachtoffer] heeft de confrontatie steeds proberen te ontlopen. Uiteindelijk heeft verdachte [slachtoffer] aangevallen. Toen [slachtoffer] zich kennelijk verweerde heeft verdachte hem krachtig in de hals gestoken met fataal gevolg. Verdachte heeft niet duidelijk weten te maken waarom hij juist met [slachtoffer] de confrontatie heeft gezocht en deze uiteindelijk heeft gestoken. Het lijkt erop dat [slachtoffer] een willekeurig ‘uitgekozen’ slachtoffer is. Een willekeurige jongeman, die geen enkele aanleiding heeft gegeven voor een agressieve reactie, vindt tijdens een avondje uit zomaar en opeens de dood door een snelle messteek. De nabestaanden van [slachtoffer] zullen moeten leven met het nauwelijks te bevatten feit dat [slachtoffer], op deze gruwelijke wijze om het leven is gekomen.


De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezenverklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 (negen) jaren en gelast dat veroordeelde ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.
Links