weebly reliable statistics
Khalid Benhaddi - Moordzaken.com
Khalid Benhaddi

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Khalid Benhaddi
Leeftijd 22 jaar
Datum 16 juli 2010
Moordplaats Tiel
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 7 jaar & TBS

Op vrijdagavond 16 juli 2010 wordt de 22-jarige Khalid Benhaddi doodgestoken in zijn auto op een parkeerterrein aan de Groenendaallaan te Tiel.


Verdachten

Een dag later kan een dan 37-jarige man uit Rhenen worden aangehouden. De zaak zal begin 2011 behandeld worden.Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 11 juli 2011

De rechtbank acht bewezen dat verdachte heeft het 22-jarige slachtoffer meerdere malen in het lichaam gestoken, waaronder driemaal in het hart. Hierna wist het slachtoffer uit de auto te ontsnappen, waarna hij in elkaar zakte. Verdachte heeft het slachtoffer overeind geholpen en weer terug in de auto gezet. Vervolgens heeft hij de autogordel om de nek van het slachtoffer gedraaid en heeft hij het slachtoffer stervend achtergelaten. Het slachtoffer is overleden als gevolg van de door verdachte toegebrachte steekletsels.

De rechtbank acht TBS noodzakelijk omdat, op grond van de hardnekkige en ernstige verslavingsproblematiek van verdachte en de aanwezigheid van antisociale persoonlijkheidstrekken, een intensieve behandeling nodig is om herhalingsgevaar te beperken. De rechtbank legt TBS op, ondanks dat de rechtbank slechts beschikt over het rapport van één gedragsdeskundige, te weten een psychiater. Ofschoon normaal een rapport van een tweede deskundige nodig is voor het opleggen van TBS, ziet de rechtbank daar in dit geval van af, omdat verdachte meermalen uitdrukkelijk te kennen heeft gegeven dat hij niet wenst mee te werken aan een tweede, psychologisch onderzoek. Verdachte is licht verminderd toerekeningsvatbaar. De opgelegde straf is hoger de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank van oordeel is dat de door de officier van justitie gevorderde straf onvoldoende recht doet aan het verwijt dat verdachte treft. Daarbij telt met name de compassieloze wijze waarop het slachtoffer om het leven is gebracht zwaar.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 7 jaar en gelast dat veroordeelde ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.