weebly reliable statistics
Karnik Sarkis - Moordzaken.com
Karnik Sarkis

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Karnik Sarkis
Leeftijd 46 jaar
Datum 12 april 2010
Moordplaats Goor
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf TBS

Op maandag 12 april 2010 is de inburgeringscursus in de Reggehof te Goor al een tijdje bezig, als de 23-jarige Hasey Tohob H. binnenkomt. Hij is te laat, maar mag de rest van de les toch deelnemen. Na het tekenen van de presentielijst, pakt Hasey en mes en loopt op de 46-jarige medecursist Karnik Sarkis af. Hij steekt hem enkele malen in de borst en loopt het lokaal uit.

Andere aanwezigen proberen Karnik nog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.Verdachten

Hasey Tohob H. wacht buiten het lokaal op de politie en wordt aangehouden.Uitspraak

Rechtbank Almelo, 17 december 2010

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een van de ernstigste misdrijven die ons Wetboek van Strafrecht kent. Verdachte heeft door zijn handelen op grove wijze een medemens van het leven beroofd. Hierdoor is onder meer een vrouw haar partner en kinderen hun vader ontnomen. In de ter terechtzitting voorgedragen slachtofferverklaring heeft de zoon van Karnik Sarkis een beeld geschetst van het verdriet dat verdachte door zijn handelen heeft veroorzaakt bij de nabestaanden. Hij spreekt van een traumatische ervaring die in diverse verschijningsvormen invloed heeft gehad en heeft op het dagelijkse leven van zijn moeder, zijn zus en van hem.

De rapporten van de deskundigen zijn naar het oordeel van de rechtbank grondig onderbouwd, terwijl de conclusies logisch volgen uit de bevindingen van de deskundigen. De rechtbank sluit zich bij de (voorkeurs)conclusies aan, mede gelet op wat de rechtbank uit het onderzoek ter terechtzitting omtrent de persoon van verdachte is gebleken. Gelet hierop is de rechtbank van oordeel dat verdachte ter zake van het bewezen verklaarde feit niet strafbaar is, omdat hem dat wegens een gebrekkige ontwikkeling en ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens niet kan worden toegerekend. Daarom dient verdachte te worden ontslagen van alle rechtsvervolging.


De rechtbank gelast dat de veroordeelde ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.Links