weebly reliable statistics
Joost van Amstel - Moordzaken
Joost van Amstel

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
JoostvanAmstel.jpg
 
Joost van Amstel
Leeftijd 30 jaar
Datum 6 december 2009
Moordplaats Geldrop
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Op zondagochtend 6 december omstreeks 10 uur 's ochtends hoort een bewoner van een flat aan de Admiraal Byrdstraat te Geldrop buiten een schot en besluit polshoogte te gaan nemen. Buiten op de galerij van de vijfde etage ligt het levenloze lichaam van een man. Het blijkt de 30-jarige Joost van Amstel te zijn die ook in die flat woont.Verdachten

Verschillende getuigen zagen vrijwel meteen na de schietpartij een man een vrouw vanaf de galerij van Joost van Amstel naar het trappenhuis lopen. Die twee zijn inmiddels aangehouden. Het gaat om de 33-jarige Mike T. en de 35-jarige Yvonne V. uit Gemert; de ex-vriendin van Joost en haar nieuwe partner. Joost zou nog seksfoto's van zijn ex-vriendin hebben, die hij weigerde af te staan.

Later wordt nog een 27-jarige man aangehouden; Anton R..Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 22 september 2010

De ex-vriendin van het slachtoffer heeft bij de flatwoning aangebeld en is door Joost binnengelaten. Vervolgens zijn de andere verdachten de woning van het slachtoffer binnengeslopen. In de flatwoning van het slachtoffer heeft verdachte zijn geladen revolver getrokken en een kogel op de onbewapende Joost afgevuurd. Deze kogel miste het slachtoffer, waarna deze aan verdachte trachtte te ontkomen, maar op de galerij van de flat is hij alsnog neergeschoten door verdachte met zijn dood tot gevolg. Het gaat om een onbegrijpelijke en laffe daad. Vele flatbewoners hebben het schot gehoord en zijn getuigen geweest van de dood van Joost van Amstel.

Voor de nabestaanden moet het traumatisch zijn geweest om te vernemen wat het slachtoffer in die momenten heeft moeten meemaken. Verdachte heeft de mensen die Joost lief hadden, in het bijzonder zijn familie, in uitzonderlijke mate leed aangedaan. Zij zullen verder moeten leven zonder hem. Ook heeft hij met zijn daad de rechtsorde ernstig geschokt, grote onrust teweeg gebracht onder de flatbewoners en buren en gevoelens van onveiligheid vergroot.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar. (Mike T.)


Yvonne V. krijgt 10 jaar cel.
Anton R. krijgt 8 jaar cel.