Joost Creemers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Joost Creemers 
Leeftijd  42 jaar  
Datum  2 februari 2007 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  8 jaar 


Joost Creemers

Op 2 februari 2007 gaat de ex-vriendin van de 42-jarige Joost Creemers, samen met haar nieuwe partner, naar Joost toe om een gesprek te voeren over een omgangsregeling betreffende het dochtertje van Joost en de ex-vriendin. Er is een ruzie ontstaan en de nieuwe heeft vervolgens die avond met Joost gevochten. Joost is tengevolge van de bij het gevecht opgelopen snijverwondingen in zijn nek overleden.

Joost wordt nog dezelfde dag gevonden, omdat er bloed onder de deur van zijn woning uitstroomt.


Verdachten

Zowel de ex-vriendin als haar nieuwe vriend worden nog dezelfde dag aangehouden. Er bestaat onduidelijkheid over wie het eerst aanviel en met welk wapen. De ex-vriendin wordt later vrijgelaten door gebrek aan bewijs.Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 14 mei 2008

Uit aanvullende vragen aan de patholoog komt naar voren dat het snijletsel in de hals van Joost past bij een dader die het slachtoffer van achter heeft benaderd. Voorts heeft de patholoog opgemerkt dat het niet mogelijk is dat de letsels in de hals zijn veroorzaakt door duwen met een mes dan wel duwen tegen de hand van een andere persoon die een mes vasthoudt. De letsels in de hals zijn opgeleverd door steken en snijden met een of meer scherpe snijdende voorwerpen, zoals een of meer messen. Volgens de patholoog zijn de letsels in de hals het gevolg van “de keel doorsnijden”.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag, waarbij het slachtoffer eerst met messteken en hamerslagen is verwond in de woonkamer en gedurende een achtervolging van de derde verdieping naar de begane grond vreselijk is toegetakeld. Uit de bloedbeelden in de woning en het trappenhuis blijkt dat Joost zich meerdere malen met het hoofd op lagere hoogte bevond toen hij werd geslagen. Uiteindelijk heeft verdachte op de begane grond de neus van Joost afgesneden en zijn keel doorgesneden, waarna hij is overleden. Een zo gewelddadig delict als het onderhavige heeft een enorme impact op de nabestaanden van Joost.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar.


Teruggeplaatst van "/Joost_Creemers"