weebly reliable statistics
Jonathan Lima - Moordzaken.com
Jonathan Lima

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
JonathanLima.jpg
 
Jonathan Lima
Leeftijd 3 maanden
Datum 11 juli 2010
Moordplaats Haaksbergen
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 1.5 jaar

Op 9 juli 2010 wordt de 3 maanden oude Jonathan Lima naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsmoeilijkheden. Twee dagen later overleed hij in het ziekenhuis. Het ziekenhuispersoneel stelt vast dat Jonathan geen natuurlijke dood is gestorven.


Verdachte

Het is onduidelijk of de ouders aangehouden zijn of niet. Jonathan stond al sinds zijn geboorte onder toezicht, omdat zijn ouders een verstandelijke handicap hebben.


Uitspraak

Rechtbank Almelo, 28 oktober 2011

Verdachte, een zwakbegaafde man, leidend aan een posttraumatische stressstoornis, heeft zijn drie maanden oude baby heftig en met kracht geschud, ten gevolge waarvan de baby is overleden.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag. Verdachte heeft zijn zoontje [NAAM] van drie maanden oud op een zodanige manier geschud dat [NAAM] als gevolg hiervan ernstig hersenletsel heeft opgelopen, in comateuze toestand is geraakt en twee en een halve dag later is overleden. Verdachte heeft door zijn onbeheerste handelen [NAAM] het meest elementaire recht, te weten het recht op leven, ontnomen en intens verdriet veroorzaakt bij de moeder en naaste familie van [NAAM]. De rechtbank rekent het verdachte aan dat hij zijn zeer jonge en weerloze kind, dat voor zijn welzijn volledig van verdachte afhankelijk was, niet de geborgenheid en veiligheid heeft geboden die [NAAM] nodig had.


De rechtbank veroordeelt verdachte, wegens doodslag, tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar en als bijzondere voorwaarden toezicht door de reclassering, alsmede ambulante behandeling voor zijn problematiek.