Joliffe Ruth Wiebers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
De Nancy Zeelenbergsingel
Naam slachtoffer   Joliffe Ruth Wiebers 
Leeftijd  43 jaar 
Datum  13 juni 2005 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  12 jaar 


Joliffe Ruth Wiebers

Op maandag 13 juni 2005 rijdt de 43-jarige Joliffe Ruth Wiebers samen met haar dochter op de Nancy Zeelenbergsingel te Rotterdam, als zij plots wordt klemgereden door een auto. Daaruit springt de ex-man van Joliffe. Hij slaat met een hamer het zijraampje stuk. De 8-jarige dochter vlucht de auto uit, Joliffe bedenkt zich geen moment en gaat, via de passagierskant, de auto uit en vlucht naar de berging van het appartement. Daar haalt haar dan 45-jarige ex haar in, pakt haar vast, en steekt haar enkele malen. Als de dochter terug komt met hulp, ligt haar moeder zwaargewond in de berging.

Joliffe wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dezelfde avond komt te overlijden.Verdachte

De man wordt aangehouden. Hij zei enkele uren voor de moord op zijn ex tegen een kennis: Ik ga haar meer dan een ongeluk geven, ik heb niets meer te verliezen, ik heb mijn plan al helemaal klaar, ik zie die kinderen toch niet. De kinderen kunnen rustig zonder hun moeder en vader opgroeien, laat ze maar naar een weeshuis gaan."


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 9 mei 2006

Het bewezenverklaarde is een bijzonder ernstig feit, waardoor de rechtsorde in hoge mate is geschokt. Door te handelen als voormeld heeft verdachte het slachtoffer het meest kostbare goed, namelijk haar leven, ontnomen en heeft hij er blijk van gegeven weinig respect te hebben voor het leven van een medemens. De verdachte heeft de nabestaanden van het slachtoffer, onder wie zijn eigen twee nog jonge kinderen, onherstelbaar leed van levenslange duur aangedaan. De verdachte heeft zich bij het plegen van zijn daad niet bekommerd om het lot van zijn kinderen, voor wie het een traumatische ervaring moet zijn, dat hun eigen vader hun moeder heeft gedood. Het is des te schrijnender dat zijn dochter bij het feit aanwezig was en dat zijn zoon, die kort nadien ter plaatse kwam, zijn moeder zwaar gewond op de grond heeft zien liggen, maar niet bij haar mocht komen. Ook voor de eigenaar van de berging waar het slachtoffer werd neergestoken moet het een traumatische ervaring zijn, nu hij zich ten tijde van het misdrijf in zijn berging bevond en het neersteken van het slachtoffer niet heeft kunnen voorkomen. Voorts wordt een dergelijk geweldsmisdrijf -dat op klaarlichte dag in een woonwijk heeft plaatsgevonden en dat ook door toevallige passanten is waargenomen- in de samenleving met verbijstering vernomen en veroorzaakt het gevoelens van onrust en onveiligheid.

Op het bewezenverklaarde feit kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf van aanzienlijke duur.De rechtbank eroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren.Teruggeplaatst van "/Joliffe_Ruth_Wiebers"